Ευρώπη

Κρίση στην Ουκρανία: Παρίσι και Βερολίνο φωταγώγησαν κτίρια στα χρώματα της σημαίας της (pics)

  • newsroom


«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Ουκρανίας, τους πολλούς Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά και τους πολλούς Ρώσους που θέλουν την ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου

Δύο από τα πιο εμβληματικά τους κτίρια φωταγώγησαν σήμερα το Παρίσι και το Βερολίνο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένδειξη ενότητας με το Κίεβο, καθώς η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία κλιμακώνεται.

Η γερμανική πρωτεύουσα φώτισε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το διασημότερο αξιοθέατο του Βερολίνου, στα μπλε και κίτρινα χρώματα της Ουκρανίας.

Παράλληλα, στο Παρίσι οι Αρχές φωταγώγησαν το Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας στα ίδια χρώματα, για να δείξουν επίσης τη στήριξή τους.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, το Βερολίνο στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ μιας ελεύθερης και κυρίαρχης Ουκρανίας.

«Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Ουκρανίας, τους πολλούς Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά και τους πολλούς Ρώσους που θέλουν την ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, σε ανακοίνωσή της.

 

«Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση, καθώς και μια ειρηνική διευθέτηση σε αυτήν την απειλητική σύρραξη», πρόσθεσε η ίδια.

 

Στο Παρίσι, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι για «ακόμα μία φορά, η σκιά του πολέμου καραδοκεί στο κατώφλι της Ευρώπης».

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανική κρίση: Τεράστιες οι επιπτώσεις σε όλους τους «κρίκους» της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στην Ουκρανία για ρωσική επίθεση εντός 48 ωρών

Ντομπρόβσκις: Δεύτερο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία ετοιμάζει η ΕΕ