Έρευνα για τη Microsoft και την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι αντιμονοπωλιακές Αρχές της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, η Microsoft θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο εξονυχιστικού ελέγχου από την ΕΕ, μετά τις κατηγορίες στις οποίες προέβη το 2020 η Slack, κάνοντας λόγο για σύνδεση της υπηρεσίας Teams με το Office.

Οι δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν σκοπεύει να προχωρήσει γρήγορα την έρευνα και πως ετοιμάζει έκθεση για τις μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρείας. Πρόσθεσαν δε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Κομισιόν έστειλε αιτήματα σε ανταγωνιστές και πελάτες της Microsoft για τα αποδεικτικά στοιχεία που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «η αξιολόγηση της καταγγελίας βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ η Microsoft δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Politico για σχολιασμό.

Όπως υπενθυμίζει το Politico, η Microsoft έχει αποτελέσει στόχο καταγγελιών για αντιμονοπωλιακές πρακτικές από παρόχους cloud σχετικά με τους όρους αδειοδότησης και τις πρακτικές δέσμευσης για την υπηρεσία Azure.

Διαβάστε ακόμη

Κολάνοβιτς (JP Morgan): Έρχεται διόρθωση και… «ανώμαλη προσγείωση» – Μακριά από μετοχές

To συγκλονιστικό έργο και η ασυμβίβαστη ζωή του Lucian Freud σε 5 μοναδικές εκθέσεις

Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία – Δεν απειλούμε τη Ρωσία»