Ευρώπη

Νέα προειδοποίηση για τα κέρδη από τη Daimler

  • newsroom


Ανακοίνωσε ότι θα έχει λειτουργικές ζημιές  το δεύτερο τρίμηνο και πως τα αποτελέσματα του 2019 θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» από πέρυσι

Για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη, καθώς έχει εξοικονομήσει χρήματα για να καλύψει τη ρύθμιση για τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκίνητα οχήματα καθώς και για τις ανακλήσεις οχημάτων της που σχετίζονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους Takata.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα έχει λειτουργικές ζημιές  το δεύτερο τρίμηνο και πως τα αποτελέσματα του 2019 θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» από πέρυσι, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για ευρέως αμετάβλητη επίδοση..

Παράλληλα, κατηγόρησε την κατώτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη των αγορών αυτοκινήτου, καθώς και την πιο αργή παραγωγή που επηρέασε τη διαθεσιμότητα τη φετινή χρονιά.

Η προειδοποίηση είναι η δεύτερη από τη μέρα που ανέλαβε επικεφαλής ο Ola Kaellenius τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, φαίνεται πως η νέα διοίκηση έχει την πρόθεση να καθαρίσει εντελώς την εταιρεία από βαρίδια του παρελθόντος καθώς και να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα μέσα στην εταιρεία.

Η μετοχή της Daimler έφτασε να χάνει νωρίτερα 4,5% και έφτασε σε χαμηλό έξι μηνών, στα 44,54 ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο έχει απολέσει το 22% της αξίας της.

Απόρρητο Απόρρητο