Ευρώπη

Ντόμινικ Κάμινγκς: Συζητήσαμε να εκδιώξουμε τον Τζόνσον από πρωθυπουργό

  • newsroom


Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού αποκάλυψε στο BBC ότι μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2019, ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε σχέδιο

Την πιθανότητα ανατροπής του Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τον εκλογικό θρίαμβο του 2019, καθώς οι υπέρμαχοι του Brexit είχαν παραγκωνιστεί στην Ντάουνιγκ Στριτ, αποκάλυψε ότι συζητούσε ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Όπως είπε στο BBC, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη από τότε που έφυγε από το πόστο του πρωθυπουργικού συμβούλου, από τον Ιανουάριο του 2020 ο Τζόνσον «δεν είχε σχέδιο».

Ακόμη, ότι η τότε σύντροφός του, Κάρι Σίμοντς (που σήμερα είναι σύζυγός του) ήθελε να παραγκωνίσει τον Κάμινγκς και πρώην συναδέλφους του στην καμπάνια υπέρ του Brexit (Vote Leave), κρατώντας τους μακριά από σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

«Έλεγαν ήδη ότι μέχρι το καλοκαίρι είτε θα έχουμε φύγει εμείς από εδώ, είτε θα είμαστε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε (από τον Τζόνσον) και να τοποθετήσουμε κάποιον άλλον για πρωθυπουργό», είπε ο Κάμινγκς.

Σε αποσπάσματα της τηλεοπτικής συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι δίσταζε να επιβάλει lockdown το προηγούμενο φθινόπωρο για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς πίστευε ότι οι άνθρωποι που πέθαιναν από τη νόσο «ήταν κυρίως άνω των 80 ετών».

Η κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολίου για τις δηλώσεις Κάμινγκς. Το BBC επικαλούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο μετέδωσε ότι οι υπουργοί επικεντρώνονται πλήρως στην ανάκαμψη από την πανδημία και στην αποκατάσταση της οικονομίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμβουλος είπε επίσης στο BBC ότι όποιος ήταν 100% σίγουρος για τα πλεονεκτήματα του Brexit «δεν είναι με τα καλά του», αν και υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει καλή ιδέα.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs προς επενδυτές: Γιατί να μην κάνετε αγορές τώρα που τα χρηματιστήρια κατρακυλούν

Eurobank: Στο 33,47% το ποσοστό της Fairfax

Η αιολική βιομηχανία καλεί τους G20 να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ