Ευρώπη

Ομολογία: Μόνο το 24% των Ρώσων επιχειρηματιών δεν έχουν «λαδώσει»

  • newsroom


Ο υποψήφιος για την ρωσική προεδρία Μπορίς Τιτόφ, ανακοίνωσε ότι μόνο το 24% των Ρώσων επιχειρηματιών δεν έχουν «λαδώσει» για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο υποψήφιος για την ρωσική προεδρία στις επικείμενες προεδρικές εκλογές Μπορίς Τιτόφ, ο οποίος είναι και συνήγορος για την προστασία των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών παρά τη ρωσική προεδρία, ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ότι μόνο το 24% των Ρώσων επιχειρηματιών, δηλαδή το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών δεν έχουν «λαδώσει» για να κάνουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Τιτόφ, οι επιχειρηματίες αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν έδωσαν ποτέ χρήματα για να «λαδώσουν» κάποιον δημόσιο υπάλληλο για λόγους αρχής, εκτιμώντας ότι είναι σημαντικό να εμπεδωθεί η αρχή της μη αποδοχής της διαφθοράς», ενώ επεσήμανε ότι το «λάδωμα» έχει ως συνέπεια για πολλούς επιχειρηματίες να απωλέσουν την φήμη τους στους επιχειρηματικούς κύκλους

Κατά την άποψη του υποψηφίου για την ρωσική προεδρία, η πολυπλοκότητα του ζητήματος που αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς συνίσταται στο ότι οι δυνάμεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε σχέση με τις δυνάμεις των δημόσιων υπαλλήλων είναι άνισες. «Για να μπορέσουμε αποτελεσματικά και μέχρι τέλους να καταπολεμήσουμε την διαφθορά, ώστε να πάψει να είναι ένα συστημικό φαινόμενο, πρέπει να αναπτύξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα, την οικονομία για να μπορέσει να αναπτυχθεί η μεσαία τάξη», υπογράμμισε ο Τιτόφ.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Σεργκέι Νεβέροφ παρατήρησε ότι το «λάδωμα» στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρχίζει από τις 3.000 και φθάνει τις 10.000 ρούβλια (περίπου 50-150 ευρώ).

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών , το μέσο ποσό των «λαδωμάτων» που αποκαλύφθηκαν από τα αρμόδια τμήματα καταπολέμησης της διαφθοράς το2016 έφθασαν τα 328.000 ρούβλια (περίπου 4.800 ευρώ)

Απόρρητο Απόρρητο