Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προς το παρόν δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί στις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα (9/8/2021) σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της BioNTech, προκρίνοντας μάλλον της χορήγηση τρίτης δόση.

«Είναι πιθανό τους επόμενους 6 με 12 μήνες να εμφανιστεί μια μετάλλαξη που θα απαιτεί την προσαρμογή του εμβολίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων BioNTech για το δεύτερο τρίμηνο 2021.

«Η λήψη μιας απόφασης τώρα θα μπορούσε να αποδεχθεί εσφαλμένη, αν σε τρεις ή έξι μήνες επικρατήσει μια άλλη μετάλλαξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BioNTech, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μόνο αν «το υπάρχον εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό ή το καλύτερο δυνατό».

Συνεπώς, «επί του παρόντος, μια ενισχυτική δόση με τον βασικό τύπο [σ.σ. του εμβολίου] είναι απολύτως επαρκής», υπογράμμισε ο Σαχίν και πρόσθεσε ότι η καλύτερη προσέγγιση για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι μια ενισχυτική δόση για την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο.

Στις αρχές Ιουλίου οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer / BioNTech ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις δοκιμές για τη χορήγηση τρίτης δόσης και αναμένεται να ζητήσουν τη σχετική άδεια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Από την αρχή της χρονιάς, το γερμανικό εργαστήριο κατέγραψε κύκλο εργασιών 7,3 δισ. ευρώ, έναντι 69,4 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, η μεγάλη αυτή αύξηση «οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού παντού στον κόσμο».

Η BioNTech έχει παραδώσει τουλάχιστον 1 δισ. δόσεις από την αρχή της χρονιάς και υπολογίζει να φτάσει τα 2,2 δισ. έως το τέλος του 2021.

Μόνο με το συγκεκριμένο εμβόλιό της, η BioNTech πιστεύει ότι φέτος θα καταγράψει κύκλο εργασιών σχεδόν 16 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη μάχη της αντι-λιτότητας από τους Νότιους της Ευρωζώνης

Eπιδότηση παγίων δαπανών: Τελευταία ευκαιρία για επιχειρήσεις και υποκαταστήματα

Φωτιές: Τρίτη η Ελλάδα στη Μεσόγειο σε καμένες εκτάσεις – Αύξηση 336% από πέρυσι