Η κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία υπό τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την περσινή χρονιά, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση της δημοκρατίας στην ανατολική Ευρώπη, το Freedom House, μια μη κυβερνητική οργάνωση που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά έχει ανεξάρτητη διαχείριση, υπογραμμίζει ότι η βαθμολογία της Ουγγαρίας μειώθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλης χώρας, με εξαίρεση τη Ρωσία.

Η έκθεση καταγγέλλει κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι πιο πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, οι οποίες αμαυρώθηκαν από «παρατυπίες, κακοδιαχείριση δημόσιων πόρων και παραπληροφόρηση στα μέσα ενημέρωσης», αλλά και την «αυξανόμενη αδιαλλαξία του καθεστώτος ΌρμπΑν απέναντι στους διαφωνούντες».

Σύμφωνα με το Freedom House η Ουγγαρία είναι κατά 43% δημοκρατική, έναντι 45% το 2021. Η Πολωνία παραμένει σταθερή στο 59%. Η Ρωσία πέρασε από το 5% στο 2%. Η Εσθονία έχει την καλύτερη βαθμολογία, με 83%, ενώ ακολουθούν η Λετονία, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Τσεχία.

Διαβάστε ακόμα

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

ΑΒΕΞ: Η τελευταία «σελίδα» για την ιστορική βιομηχανία (pic)

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ