Η Γερμανία πρόκειται να δημιουργήσει ένα fund ύψους 30 δισ. ευρώ για την υποστήριξη startups, με έμφαση σε εκείνες της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η δημιουργία του Ταμείου εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την μετατροπή της χώρας σε φιλικότερη προς τις startups και την καινοτομία.

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στο πρότζεκτ με ιδιώτες επενδυτές και θα αιμοδοτήσει το fund με 10 δισ. ευρώ κρατικού χρήματος διά μέσου της κρατικής τράπεζας KfW. Το “Future Fund” θα δίδει προτεραιότητα σε εταιρείες “βαθιάς” τεχνολογίας και κλιματικών λύσεων, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία υδρογόνου, την κβαντική και την αειφόρο κινητικότητα.

Μολονότι οι επενδύσεις venture capital αυξάνονται στη Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει πίσω σε σχέση με διεθνείς ανταγωνιστές της, σημειώνει η γερμανική κυβέρνηση. Οι περισσότερες εταιρείες “ανάπτυξης” στην Ευρώπη χρηματοδοτούνται από Αμερικανούς επενδυτές, γεγονός που οδηγεί πολλές επιτυχημένες startups να αλλάξουν έδρα προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η στρατηγική έχει ως στόχο να παραμένουν στην ΕΕ μακροπρόθεσμα.

Η γερμανική πρωτεύουσα εξετάζει επίσης να μειώσει τις δυσκολίες για αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο τεχνολογίας της χώρας, αλλά και να αυξήσει το όριο του αφορολόγητου για stock options που λαμβάνουν ως αμοιβή υπάλληλοι εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «χαλαρός» MBS, ο Έλληνας καναλάρχης και τα deals, η BC Partners και η ΔΕΗ, το Attica Group και η ΑΝΕΚ

Η Αγγελική Φράγκου ταράζει τη ναυτιλιακή αγορά – Αγόρασε 36 φορτηγά πλοία

Αria Hotels: To πλάνο για… αεροταξί στα ελληνικά νησιά μέσω του Libra Group (pic)