Με τις διαδικασίες για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την προηγμένη εναέρια κινητικότητα να βρίσκονται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα Αria Hotels θέτουν από τώρα ένα φιλόδοξο πλάνο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με ορίζοντα εφαρμογής από το 2026 μέσω του μητρικού ομίλου Libra Group.

Από τότε και μετά εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία για μετακινήσεις μέσω των eVTOL, των ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που θα δίνουν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους των ξενοδοχείων κάτω από την ομπρέλα των Aria Hotels για εύκολες και γρήγορες μετακινήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη παροχή έρχεται μετά τη σχετική συμφωνία των Aria Hotels με την αεροπορική εταιρεία LCI «αδελφή» εταιρεία των Aria Hotels μέσω του ομίλου Libra, του ομίλου Λογοθέτη, του οποίου οι θυγατρικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται ακίνητα σε περίπου 60 χώρες.

H LCI από την πλευρά της ανακοίνωσε την εξαγορά 125 αεροσκαφών eVTOL από την BETA Technologies, εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική και η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί τα αεροσκάφη ALIA. Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026.

Σε αυτό το πλαίσιο και για τη λειτουργία των αερομεταφορών, τα Aria Hotels με 50 boutique ξενοδοχεία και ανεξάρτητες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Σποράδες και Ιόνια Νησιά (μεταξύ των οποίων ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, αναπαλαιωμένες ιστορικές βίλες και γενικότερα καταλύματα που που θέλουν να προβάλλουν, όπως αναφέρεται, την αυθεντική πλευρά της ελληνικής φιλοξενίας) προσβλέπουν σε συνεργασία με αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι μέλος του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), ο οποίος επεξεργάζεται το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα αεροσκαφών τύπου eVTOL και την Προηγμένη Εναέρια Κινητικότητα (Αdvanced Air Mobility – AAM).

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία, ενώ ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια δημοσίευσε πρόσφατα ορισμένους κανονισμούς προς δημόσια διαβούλευση.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Κατασκευαστή Πρωτότυπου Εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturer – OEM), θα συνεργαστούν με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια, ώστε να διασφαλίσουν το νομοθετικό πλαίσιο πριν την έναρξη του προγράμματος. Εξ’ ού και τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026.

Τα Aria Hotels έχουν συμφωνήσει να διαθέσουν προς χρήση 10 αεροσκάφη eVTOL ALIA-250, παρέχοντας στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν εντός Ελλάδας και να επισκεφτούν τα νησιά της, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς «ευαίσθητου» φορτίου, με έναν πράσινο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό τρόπο. Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος ALIA, το οποίο έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή φορτίο 635 κιλών.

Με μέγιστη εμβέλεια τα 250 ναυτικά μίλια και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά, καθώς και τους ενδιάμεσους προορισμούς της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Νέοι μπελάδες για τον πλουσιότερο κρυπτο – δισεκατομμυριούχο του κόσμου (pic)

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι θα πληρώσουν «διπλή δόση» και ποιοι θα έχουν έκπτωση 15% τον Αύγουστο

Ο «χαλαρός» MBS, ο Έλληνας καναλάρχης και τα deals, η BC Partners και η ΔΕΗ, το Attica Group και η ΑΝΕΚ