Ευρώπη

Πορτογαλία: Δεκάδες κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο – Στις χώρες τους επιστρέφουν οι επιβάτες

  • newsroom


Όσοι βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της πόλης

Περίπου 3.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου AIDAnova, στην πλειονότητά τους Γερμανοί, αποβιβάστηκαν σήμερα στη Λισαβόνα, καθώς εντοπίστηκαν μεταξύ τους πολλά κρούσματα του κορωνοϊού.

Το πλοίο, που αγκυροβόλησε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας προερχόμενο από τη Λα Κορούνια, στη βορειοδυτική Ισπανία, μετέφερε 2.844 επιβάτες και 1.353 μέλη πληρώματος.

Με βάση το πρόγραμμά του, το κρουαζιερόπλοιο θα συνέχιζε για τη Μαδέρα και κατόπιν για τα Κανάρια Νησιά.

Ωστόσο, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, η εταιρεία AIDA Cruises αποφάσισε να διακόψει την κρουαζιέρα, ώστε «να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και του πληρώματος».

Όπως ανέφερε ο Ντιόγκιο Βιεϊρά Μπράνκο, επικεφαλής της λιμενικής αρχής της Λισαβόνας, οι πρώτοι επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ άρχισαν να αποβιβάζονται τα ξημερώματα σήμερα και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Συνολικά, 68 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ οι 60 από αυτούς ήταν μέλη του πληρώματος.

«Προσπάθησαν να βρουν αντικαταστάτες για τα μέλη του πληρώματος, αλλά δεν βρήκαν. Επομένως, δεν είχαμε καμία πιθανότητα να αποπλεύσουμε», είπε η Ούλα Λινγκνάου, εκ των επιβατών.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της πόλης.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, όλοι οι επιβάτες άνω των 12 ετών και το πλήρωμα ήταν εμβολιασμένοι και είχαν υποβληθεί δύο φορές σε τεστ πριν από την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Τι φέρνει η νέα χρονιά – Τράπεζες, ψηφιακή επανάσταση και πράσινη ενέργεια στο προσκήνιο

Άννα Αγγελικούση: Ποδαρικό το 2022 με νεότευκτο πλοίο

Τουρκία: Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις – Το νέο κόλπο για να ενισχύσει τα αποθεματικά