Ευρώπη

ΠΟΥ – κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη

  • newsroom


Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε να εντατικοποιηθούν ξανά τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των επαφών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την ανησυχία του για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη του κορωνοϊού και του γενικά αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στην Ευρώπη και συνιστά εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμησή του.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση, η οποία επηρεάζεται ταυτοχρόνως από σημαντική αύξηση των νέων λοιμώξεων και τη μετάλλαξη του ιού, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα από ό,τι κάναμε μέχρι τώρα.

Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού», τόνισε ο περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σήμερα (7/1) στην Κοπεγχάγη.

«Να εντατικοποιηθούν τα μέτρα»

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε «να εντατικοποιηθούν ξανά τα γνωστά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των επαφών». Όπως τόνισε, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι νέες λοιμώξεις, να ανακουφιστούν οι υπηρεσίες υγείας και να σωθούν ζωές.

Σε συνδυασμό με έναν επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ, τη συμμόρφωση στους κανόνες καραντίνας και τον εμβολιασμό, αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν εάν συμμετάσχουμε όλοι».

Διαβάστε ακόμη

Νέο ιστορικό υψηλό για το bitcoin – Ξεπέρασε τις 40.000 δολάρια

Αναζητούνται έσοδα μέσω αξιοποίησης ακινήτων σε ιαματικές πηγές

Βρετανία: Πρωτοφανής πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020

 

Απόρρητο Απόρρητο