search icon

Ευρώπη

Ρεν: Η άνοδος του πληθωρισμού δικαιολογεί την ταχεία έξοδο της ΕΚΤ από τη χαλαρή νομισματική πολιτική

«Οι επιπτώσεις του βάναυσου πολέμου της Ρωσίας γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για ενέργεια και τρόφιμα», είπε ο Ρεν

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αυξάνει τον πληθωρισμό, δικαιολογώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιταχύνει την έξοδό της από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, δήλωσε σήμερα Τρίτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Όλι Ρεν.

«Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται απότομα, υπάρχει καλός λόγος να επισπευσθεί η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε ακόμα ο Ρεν.

Η ΕΚΤ υποσχέθηκε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη άνοδος τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε στο υψηλό ρεκόρ 8,1% τον περασμένο μήνα σε ολόκληρη την ευρωζώνη των 19 χωρών.

Ενώ η άνοδος των τιμών της ενέργειας είναι πιθανό να περάσει με την πάροδο του χρόνου, ο πληθωρισμός εξαπλώνεται τώρα σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο να κολλήσει σε σχετικά υψηλό επίπεδο.

«Οι επιπτώσεις του βάναυσου πολέμου της Ρωσίας γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για ενέργεια και τρόφιμα», είπε ο Ρεν.

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Τι σημαίνει η επίσημη είσοδος των μετοχών σε bear market

Ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο – Με το πόδι πατημένο στο γκάζι τράπεζες και ΔΕΗ

Power Pass: Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή η πλατφόρμα – Πάνω από 500.000 οι αιτήσεις

Exit mobile version