search icon

Ευρώπη

Sofagate: Οι Ιταλοί υπέρ του Ντράγκι για τον Ερντογάν και τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας»

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Ιταλοί εγκρίνουν τη στάση του Ντράγκι προς τον Ερντογάν, αλλά πολλοί θα ήθελαν να ήταν ακόμη αυστηρότερη

Τo 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα», σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Swg.

Παράλληλα, το 23% θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αυστηρός», ενώ το 18% των ερωτηθέντων απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν ήταν σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ενώ 21% δεν έχει σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Τέλος, στην ερώτηση αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στη βόρειο Αφρική από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα οδηγεί σε άνοδο το παγκόσμιο εμπόριο και τις ναυλαγορές

Κλιμακωτή μείωση του προστίμου για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Wall Street: Boeing και Nike προκαλούν αναταράξεις στον Dow Jones

 

Exit mobile version