Ευρώπη

Σόιμπλε: Η σωστή χρήση θα κρίνει στο τέλος, αν το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν καλό

  • newsroom


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίστηκαν κυρίως στα κονδύλια

Επιφυλακτικός εμφανίσθηκε ο ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η σωστή χρήση του θα είναι αυτή που θα κρίνει αν το πακέτο στήριξης θα αποβεί λειτουργικό και αποδοτικό.

«Εάν τελικά είναι μια καλή συμφωνία θα το γνωρίζουμε στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο για την οικονομική ώθηση της Ευρώπης ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού», δήλωσε στη σημερινή «Bild».

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός εκφράζει όμως τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίστηκαν κυρίως στα κονδύλια. Είναι πιο σημαντικό να συζητήσουμε για το τι θέλουμε συγκεκριμένα, ώστε να προωθήσουμε συλλογικά την Ευρώπη. Είναι η σωστή χρήση των κεφαλαίων εκείνη η οποία θα αποδείξει τελικά εάν (το πακέτο) θα είναι καλό», όπως είπε.

«Ωστόσο, η συμφωνία είναι επίσης και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος-κράτος δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, γι ‘αυτό και η Γερμανία θα τα πηγαίνει καλά όσο και η Ευρώπη τα πάει καλά», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.