Ευρώπη

Τζόνσον: Νωρίς να μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές

  • newsroom


Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, απέτρεψε τους Άγγλους να κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι

Αναστάτωση προκαλεί στη Βρετανία το ζήτημα των καλοκαιρινών διακοπων. Η ημερομηνία κατά την οποία οι Βρετανοί θα μπορούν να προχωρούν σε κρατήσεις, χωρίς να εναπόκεινται στους περιορισμούς του κορωνοϊού, τοποθετείται ακόμη μακριά.

«Είναι πολύ νωρίς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον σε σευνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούν οι πολίτες της χώρας του να κανονίσουν τις θερινές διακοπές τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο σταδιακής άρσης περιορισμών αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός στις 22 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, πάντως, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, απέτρεψε τους Άγγλους να κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι.

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που, επικοινωνώντας με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, έχουν κανονίσει διακοπές.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα σχέδια είναι πολύ πιθανό να πέσουν στο κενό και να προκαλέσουν ένα γενικευμένο πλαίσιο σύγχυσης.

Την ίδια στιγμή, στα ύψη βρίσκεται η ανησυχία αναφορικά με την πορεία των μεταλλάξεων που διασπείρονται ταχύτατα σε όλο τον πλανήτη, καθιστώντας λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια.

Εξαιτίας της μετάδοσης των παραλλαγμένων στελεχών, έχουν πληθύνει οι ταξιδιωτικές οδηγίες, με πολλές χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους και να καταρτίζουν ειδικές λίστες.

Ειδική λίστα για «κόκκινες χώρες» έχει καταρτίσει και η Βρετανία, με τους ταξιδιώτες που προέρχονται από αυτές να οδηγούνται σε δεκαήμερη καραντίνα σε ξενοχοδοχεία με την άφιξή τους.

Η πορεία των μεταλλάξεων δημιουργεί, αν μη τι άλλο, μια γριφώδη κατάσταση σε σχέδη με το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης περιορισμων.

Σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ο δρ Τζόναθαν Βαν-Ταμ διαμηνύει ότι τα σχέδια για διακοπές περιπλέκονται από τη στιγμή που η κατάσταση με τα σύνορα και τον συνωστιμό ισχυροποιούν την πιθανότητα ακύρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Εϊκε Μπατίστα: Το απόλυτο στόρι καταστροφής – Από 8ος πλουσιότερος άνθρωπος, στη φυλακή

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τι ισχύει μετά το lockdown – Η προθεσμία για τις πληρωμές (vid)

Ελκυστικές προσφορές για τα POS της Πειραιώς

Απόρρητο Απόρρητο