Ευρώπη

Βρετανία – κορωνοϊός: Μειωμένες οι παραδόσεις σε εμβόλια μετά τις 29 Μαρτίου

  • newsroom


Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στις παραδόσεις – Για ελλείψεις από την πλευρά της εταιρείας AstraZeneca κάνει λόγο το BBC

Ο ανεφοδιασμός με εμβόλια για τον κορωνοϊό εμφανίζει «σκαμπανεβάσματα» στη Βρετανία, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ απόψε (17/3/2021), λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στις παραδόσεις μετά τις 29 Μαρτίου.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι παρόλα αυτά θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης, δηλαδή μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου στους ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες κορυφαίας προτεραιότητας.

«Ο ανεφοδιασμός πάντα εμφανίζει σκαμπανεβάσματα και στέλνουμε τακτικά επιστολές στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας), για να εξηγούμε αυτά τα πάνω και τα κάτω στον ανεφοδιασμό κατά τις επόμενες εβδομάδες και αυτό στο οποίο αναφέρεστε», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο Χάνκοκ αναφερόταν σε επιστολή που στάλθηκε στο NHS, με την οποία η Ομάδα Δράσης της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό ενημέρωνε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στον εβδομαδιαίο εφοδιασμό της χώρας από τις 29 Μαρτίου και μετά. «Επί του παρόντος προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων», προστίθεται στην επιστολή.

BBC: Λιγότερα τα εμβόλια της AstraZeneca

Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κιούνσμπεργκ, η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι «υπάρχουν λιγότερα εμβόλια της AstraZeneca απ’ όσα αναμένονταν». Μέχρι στιγμής, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Ο Χάνκοκ διαβεβαίωσε πάντως ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, δηλαδή να χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19 σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι λόγω των ελλείψεων πολλοί άνθρωποι κάτω των 50 ετών δεν θα κάνουν το εμβόλιο όσο νωρίς αναμενόταν.

Διαβάστε ακόμη

Τι περιέχει ο φάκελος της Lockheed για τις 4 φρεγάτες, τα ελληνικά ναυπηγεία και την ενδιάμεση λύση

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Πάνω από €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd)

Χρηματική αμοιβή 20% επί των λαθραίων για καταγγελίες στην ΑΑΔΕ