Ευρώπη

Βρετανία: Θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού στους πολίτες της εφόσον τους ζητηθούν

  • newsroom


Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα ράπιντ τεστ νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον, είπε ο αρμόδιος του εμβολιαστικού σχεδίου Ναντίμ Ζαχάουι

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19 για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού Νάντιμ Ζαχάουι.

“Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

“Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα ράπιντ τεστ νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 32 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας ως το τέλος Απριλίου.

“Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο –να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις”, υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός για τα δίκτυα ηλεκτρισμού – Παραμένουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στην Αττική

Iσχυρό ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Έρχονται τα family offices για golden boys που θα «αγοράζουν» Ελλάδα