«Έως την άλλη εβδομάδα οι εκπτωτικές προσφορές όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα έχουν ανακοινωθεί στο πλαίσιο όσων ζήτησε η κυβέρνηση». Αυτό επεσήμανε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης και προσέθεσε:

«Η κάθε εταιρεία θα κινηθεί από μόνη της και θα ανακοινώσει τις προσφορές της στους πελάτες της. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινή γραμμή αφού είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη». Όσον αφορά τις προσφορές είπε: «Κάποιες εταιρείες θα ανακοινώσουν εκπτωτικό πακέτο προσφορών για οικογένειες, άλλες εταιρείες εκπτώσεις για όλους αλλά σε συγκριμένες ημέρες».

Οι εταιρείες έχουν υποσχεθεί ότι στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν άμεσα για να συμβάλλουν κι αυτές με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών.

Να εφαρμόσουν εκπτώσεις έως 20% μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας , διαφορετική για κάθε εταιρεία, σχεδιάζουν οι εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries από τη Ραφήνα.

Όμιλος Attica που έχει τις εταιρείες blue star ferries, Hellenic Seaways και Super Fast προσανατολίζεται να ανακοινώσει εκπτώσεις 20% στις μετακινήσεις για τετραμελείς οικογένειες σε οικονομική θέση με ιχ που θα ισχύουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Επίσης θα αυξήσει ο όμιλος τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και θα καλύπτει αντί για το 25% το 50% της τιμής του ναύλου των δικαιούχων. Το πρόγραμμα επιδοτείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες έως και το φθινόπωρο του 2024.

Minoan Lines: Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Minoan Lines. Θα κάνει εκπτώσεις 20% στα ήδη υπάρχοντα οικογενειακά πακέτα στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο και θα αφορούν 4μελή οικογένεια με ιχ στην οικονομική θέση. Ήδη από τις 29 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου η εταιρεία δίνει 20% έκπτωση σε όσους ταξιδεύουν με το Santorini Palace από Πειραιά και Ηράκλειο για Σύρο-Μύκονο- Πάρο-Νάξο- Σαντορίνη. Μάλιστα η έκπτωση αυτή του 20% αφορά και τα ενδιάμεσα δρομολόγια και λειτουργεί και αθροιστικά αφού είναι επιπλέον από εκείνη που απολαμβάνουν όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα, φοιτητές, άνεργοι, κτλ.

SeaJets: «H Seajets παρέσυρε πολλούς σε εκπτώσεις/μειώσεις» επεσήμανε στο protothema.gr ο Μάριος Ηλιόπουλος: «Σε Ελληνικούς προορισμούς όπως Παροναξία και Κουφονήσια η Seajets είναι πιο φτηνή από πέρσι κατά 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα και πιο φτηνή από τον ανταγωνισμό και πιο συγκεκριμένα τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways – Atiica και πάλι 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα».

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέες εμπορικές εκπτώσεις με επίκεντρο τις οικογένειες και τους  ταξιδιώτες όπως:

1. Έκπτωση για τις τετραμελείς Ελληνικές οικογένειες

2. Εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου

3. Εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

 

Διαβάστε ακόμη

Τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές για Market Pass και Youth Pass

Mάχη διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ: Παρούσα η Αχτσιόγλου, έπονται Τσακαλώτος – Παππάς, γρίφος ο Πολάκης

«Πράσινο φως» για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ