Ναυτιλία

Capital Product Partners: Επενδύει στην αειφόρο ναυτιλία – Προ των πυλών 5ετές ομόλογο έως €150 εκατ.

  • newsroom


Η CPLP του Ομίλου Μαρινάκη προχωρά στην αγορά τριών LNG Carriers, με option για άλλα τρία, και ετοιμάζεται να εκδώσει πενταετές ομόλογο έως 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά

Στην αειφόρο ναυτιλία επενδύει η Capital Product Partners L.P. του Ομίλου Μαρινάκη. Η εισηγμένη στον Nasdaq, εταιρεία υλοποιεί ένα στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου της, ύψους 1,2 δις. ευρώ, με την αγορά τριών υπερσύγχρονων LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, με δικαίωμα απόκτησης τριών επιπλέον.

Τα νέα πλοία κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Με την ένταξή των τριών LNG Carriers στον στόλο της CPLP, ο οποίος αριθμεί συνολικά 19 σύγχρονα πλοία με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 9 ετών, η εταιρεία μείωσε περίπου 10% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Μάλιστα, για τη χρηματοδότηση των τριών πρόσθετων LNG Carriers, η CPLP ετοιμάζεται να εκδώσει πενταετές ομόλογο έως 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, με δέλεαρ την υψηλή κερδοφορία της (400% αύξηση κερδών το 2ο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το 2020), τις εξαιρετικές προοπτικές της αγοράς μεταφοράς LNG και την εγγύηση του Ομίλου Μαρινάκη.

Το ενημερωτικό δελτίο για την ομολογιακή έκδοση της Capital Product Partners αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εύλογο χρόνο, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση των ομολογιών της έκδοσης στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα θέρμανσης 100 – 750 ευρώ για 1 εκατ. νοικοκυριά – Τα κριτήρια

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Τα πιο «απλησίαστα» resorts για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις – Ακόμα και $250.000 για λίγες μέρες