search icon

Ναυτιλία

Carnival: Έγινε η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα

Η αρχή έγινε με το AIDAprima που ανεφοδιάστηκε στο Ρότερνταμ

Ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο η Carnival Corporation πρωτοπορεί και εισέρχεται στη χρήση βιοκαυσίμων για τα πλοία της. Ειδικότερα, το AIDAprima γίνεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μεγάλης κλίμακας που τροφοδοτείται με βιοκαύσιμα.

Σε συνεργασία με τον Ολλανδό προμηθευτή βιοκαυσίμων GoodFuels, το AIDAprima ανεφοδιάστηκε στο Ρότερνταμ στις 21 Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός επταήμερου ταξιδιού στη δυτική Ευρώπη.

Το ναυτιλιακό βιοκαύσιμο είναι κατασκευασμένο από 100% βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως απόβλητα μαγειρικά έλαια και πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (MGO). Η GoodFuels λέει ότι το επόμενης γενιάς αειφόρο βιοκαύσιμο προέρχεται από πρώτες ύλες που είναι πιστοποιημένες ως 100% απόβλητα ή υπολείμματα, χωρίς προβλήματα χρήσης γης και χωρίς ανταγωνισμό με την παραγωγή τροφίμων ή την αποψίλωση των δασών, και ως αποτέλεσμα έχουν τη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από 80% έως 90% σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα.
Η AIDAprima ανήκει στην ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιέρας Costa Group της Carnival Corporation, η οποία περιλαμβάνει την Costa Cruises και την AIDA Cruises.

Εκτός από τη χρήση βιοκαυσίμων, οι προσπάθειες απανθρακοποίησης του Ομίλου Costa περιλαμβάνουν την εγκατάσταση της πρώτης κυψέλης καυσίμου -fuel cell σε ένα κρουαζιερόπλοιο, το AIDAnova, ενώ θέτει σε λειτουργία το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών της βιομηχανίας κρουαζιέρας με χωρητικότητα 10 μεγαβατώρων επί του κρουαζιερόπλοιου AIDAprima.

Ο Όμιλος Costa εστιάζει επίσης στην επέκταση και την αυξημένη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά σε λιμάνια όπου είναι διαθέσιμη η υποδομή.

«Συνεχίζουμε να διερευνούμε ενεργά όλες τις ευκαιρίες για την απαλλαγή από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σύμφωνα με τους διεθνείς στόχους μείωσης της έντασης του άνθρακα», δήλωσε ο Felix Eichhorn, Πρόεδρος της AIDA Cruises. «Με την επιτυχή έναρξη της χρήσης βιοκαυσίμων, έχουμε αποδείξει ότι η σταδιακή απαλλαγή από τον άνθρακα είναι δυνατή ακόμη και σε πλοία που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία. Μια σημαντική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε είναι να γίνει ευρέως διαθέσιμο σε βιομηχανική κλίμακα και σε εμπορεύσιμες τιμές».

«Αυτή η πρώτη βιο-ανεφοδιασμός με την AIDA Cruises σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της βιομηχανίας κρουαζιέρας, αποδεικνύοντας ότι βιοκαύσιμα είναι μια ασφαλής, τεχνικά βιώσιμη και βολική επιλογή για δραστική μείωση των εκπομπών από επιβατηγά πλοία», δήλωσε ο Dirk Kronemeijer, Διευθύνων Σύμβουλος. της GoodFuels.

Διαβάστε ακόμα:

Μega deals στις βαλίτσες του φέρνει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

Δηλώσεις εισοδήματος: «Διασώζεται» με παράταση η έκπτωση φόρου 3% και τον Αύγουστο

«Lucky A.T.M.»: Στο σφυρί ξανά την Τετάρτη 27/7 το σκάφος του Καλογρίτσα (pics)

Exit mobile version