Ενισχύουν τους στόλους τους ο Τζον Χατζηπατέρας της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά, Dorian και ο Θανάσης Μαρτίνος της Eastern Mediterranean Maritime Limited.

Πιο συγκεκριμένα, η Dorian LPG ενέταξε στον στόλο της το νεότευκτο LPG Carrier «Cristobal» το οποίο είναι εξοπλισμένο με μηχανές διπλού καυσίμου. Επίσης, διαθέτει γεννήτρια άξονα που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Πρόκειται για το τρίτο τέτοιου τύπου πλοίο το οποίο παραλαμβάνει η εταιρεία των Τζον και Άλεξ Χατζηπατέρα και τα οποία είναι ναυπηγήμενα με τρόπο που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Είναι υπό μακροχρόνια ναύλωση με option αγοράς. Το πλοίο θα ταξιδεύει με το σινιάλο της κοινοπραξίας Hellos LPG Pool όπου συμμετέχει η Dorian LPG και η Phoenix Tankers θυγατρική της MOL. Πρόκειται για κοινοπραξία διαχείρισης πλοίων. Το νεότευκτο θα μπορεί να διαπλέει την παλιά διώρυγα του Παναμά μειώνοντας τις χρονικές καθυστερήσεις και τα κόστη σε σύγκριση με τον διάπλου της νέας διώρυγας.

Σε ρότα ενίσχυσης του στόλου της βρίσκεται και η EastMed του Θανάση Μαρτίνου. Αγόρασε το δεξαμενόπλοιο τύπου aframax Lovely Lady χωρητικότητας 115.000 dwt και είναι ναυπηγημένο στις γιάρδες του DH Shipbulding.

Πρόκειται για μία ακόμη προσθήκη στον στόλο που ακολούθησε εκείνες ενός νεότεκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800 κουτιών και ενός φορτηγού χωρητικότητας 83.500 dwt ναυπηγημένο το 2011.

Διαβάστε ακόμη

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έρχονται αλλαγές – Πετάει εκτός 7 στους 8 οφειλέτες

Φορολογικές δηλώσεις: Σαρωτικοί έλεγχοι σε δαπάνες που έγιναν το 2021

Aυτοί είναι οι μισθοί και τα μπόνους στις τράπεζες του Λονδίνου (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ