Με επιτυχία ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης βιοκαυσίμων η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Safe Bulkers συμφερόντων Πόλυ Βάσου Χατζηιωάννου. Εντάσσεται στην πολιτική που υλοποιεί η εταιρεία για να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Μέσω των πιλοτικών προγραμμάτων η εταιρεία δοκίμασε τη λειτουργική αποδοτικότητα και την αλληλοεπίδραση των καυσίμων με την κύρια μηχανή των πλοίων, τις γεννήτριες ντίζελ ενώ έγινε και αξιολόγηση σε ποιo ποσοστό μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Όπως προέκυψε από τις δοκιμές η μείωση εκπομπών Co2 ήταν σε ποσοστό 13,54% σε σύγκριση με το συμβατικό καύσιμο VLSFO. Επίσης σημαντική ήταν η διαπίστωση ότι δεν χρειάστηκε να γίνει καμία τροποποίηση στον υπάρχοντα εξοπλισμό του πλοίου ενώ δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες ή φθορές στην κύρια μηχανή και στις γεννήτριες ντίζελ.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να ερευνά τη χρήση βιοκαυσίμων ως εναλλακτικό καύσιμο προς την απανθρακοποίηση του στόλου της.

Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής δήλωσε: “ Το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα είναι ενθαρρυντικό για τη χρήση βιοκαυσίμων ως εναλλακτικού καυσίμου. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τη χρήση , παράλληλα με άλλες διαθέσιμες τεχνολογίες, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας μας.”

Και άλλες εταιρείες κάνουν δοκιμές με βιοκαύσιμα, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Όμιλο Αγγελικούση με απόφαση της Μαρίας Αγγελικούση αλλά και με την Alpha Bulkers συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ σε 1.000.000 νοικοκυριά – Τα κριτήρια επιλογής

Sotheby’s Realty: «Η Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση της ζήτησης για πολυτελή ακίνητα»

Τα τρία σενάρια κυβέρνησης και ο… Καρνάβαλος – Πρωθυπουργός, το γαλλικό φλερτ της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ο γάμος Στασινόπουλου και το παιχνίδι στις τράπεζες