Μετά τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο ένας ακόμη Έλληνας πλοιοκτήτης με στόλο από πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επενδύει στον τομέα των φορτηγών πλοίων. Πρόκειται για τον δρ Ιωάννη Κούστα επικεφαλής της Danaos Corporation με στόλο από 68 containerships.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω αμερικανικού χρηματιστηρίου επένδυσε την Eagle Bulk η οποία με έδρα το Στάμφορντ διαχειρίζεται στόλο Supramax/Ultramax πλοίων.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία απέκτησε 1.370.836 μετοχές της Eagle Bulk, αριθμός που αντιστοιχεί στο 9,99% της μετοχικής σύνθεσης της αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας.

Η μετοχή της eagle Bulk Shipping έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν και έγινε η αγορά του πακέτου, στα 45,31 δολάρια διαμορφώνοντας κεφαλαιοποίηση ύψους 621, 277 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μετοχή έχει κάνει ο υψηλότερο έτους στις 27 Φεβρουαρίου 65,82 δολάρια. Εστιάζει αποκλειστικά σε μεσαίου μεγέθους πλοία, Supramax/Ultramax. Ο στόλος της αποτελείται από 52 πλοία εκ των οποίων τα 50 είναι εξοπλισμένα με scubber και με μέσο όρο ηλικίας τα 9,8 έτη.

Η Eagle Bulk διαχειρίζεται με έδρα το Στάμφορντ διαχειρίζεται στόλο πλοίων.

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστικά δάνεια: Τι δείχνουν τα νέα τιμολόγια – Αύξηση στη ζήτηση για σταθερά επιτόκια

WSJ: Η Κίνα επιδιώκει την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Κούβα

ΔΙΑΣ ΑΕ: Άλμα 19% στα κέρδη μετά από φόρους το 2022

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ