Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο  των φορτηγών πλοίων ο δρ Ιωάννης Κούστας. Μετά την αγορά μετοχών στην εισηγμένη στην αμερικανική  χρηματιστηριακή αγορά Eagle Bulk προχωράει στην αγορά πέντε φορτηγών πλοίων τύπου capesize σε μία συνολική επένδυση που αγγίζει τα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney οι συζητήσεις έχουν γίνει με την κινεζικών συμφερόντων τράπεζα CDBL που είναι leasing house. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχει μπει καμία υπογραφή και η συμφωνία είναι ακόμα σε προφορικό επίπεδο.

Η ενασχόληση του δρ Ιωάννη Κούστα με τα φορτηγά είναι στο πλαίσιο επένδυσης και την αντιμετωπίζει ως side business- δευτερεύουσας σημασίας αφού core business παραμένει η ενασχόλησή του με τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο στόλος της Danaos αριθμεί 68 container vessels.

Η Danaos έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για συνολικά έξι container vessels με παράδοση μέσα στο 2024. Πρόκειται για τέσσερα πλοία μεταφορικής ικανότητας 8.000 TEU το καθένα στα ναυπηγεία Daehan της Κορέας με παράδοση το α’ εξάμηνο του 2024 και άλλα ΄δυο μεταφορικής ικανότητας 7.000 κουτιών το καθένα στα επίσης κινεζικών συμφερόντων ναυπηγεία Dalian Shipbuilding και CSTC. Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από 68 πλοία μεταφορικής ικανότητας από 2.200 έως 13.100 TEU.

Διαβάστε ακόμη

Brain drain πλήττει τις τράπεζες – Οι «διαρροές» στελεχών και οι προσπάθειες ανάσχεσης του φαινομένου

Πλειστηριασμοί: Τα «απομεινάρια» του Carouzos Gate και ένα «χρυσό» πρατήριο (pics)

Ο πύρινος εφιάλτης, η Ζανέτ έχει κέφια (για εξώδικα), οι μνηστήρες της Αττικής Οδού, τα διαμερίσματα της Lamda και οι Ελληνες κροίσοι της Σερίφου 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ