Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων στον κόσμο. Πρόκειται για το YUAN HAI KOU, ένα υπερσύγχρονο πλοίο της εταιρείας COSCO Shipping, που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι της Γκουανγκτζού στην Κίνα και προορισμός του είναι η Ευρώπη, με έναν από τους βασικούς σταθμούς να είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.
Το YUAN HAI KOU είναι ένα πλοίο διπλού καυσίμου, που χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Η συνολική χωρητικότητά του αγγίζει τα 7.000 οχήματα, καθιστώντας το ιδανικό για τη μαζική μεταφορά νέων αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων και οχημάτων νέας τεχνολογίας, όπως τα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα.
Σχεδιασμένο με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και βιωσιμότητας, το πλοίο διαθέτει 12 καταστρώματα μεταφοράς και εξειδικευμένα συστήματα πρόληψης και καταστολής κινδύνων, προσαρμοσμένα ειδικά στις απαιτήσεις των νέων ενεργειακών τεχνολογιών. Η υψηλή τεχνολογία του επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση της φόρτωσης και εκφόρτωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα των μεταφερόμενων οχημάτων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ενεργειακή αυτονομία του σκάφους, καθώς διαθέτει ένα προηγμένο φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 302,8 kWp, το οποίο παράγει ετησίως περίπου 410.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η καινοτομία συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλοίου, εναρμονισμένη πλήρως με τους διεθνείς στόχους για πράσινη ναυτιλία.
Η ΟΛΠ Α.Ε., με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Su Xudong, καλωσορίζει το νέο αυτό τεχνολογικό και περιβαλλοντικό επίτευγμα, ενισχύοντας τη στρατηγική συνεργασία με την COSCO Shipping και επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του Πειραιά ως κόμβου πράσινης και καινοτόμου ναυτιλίας στη Μεσόγειο.
“Το YUAN HAI KOU δεν είναι απλώς ένα ακόμα πλοίο μεταφοράς. Αντιπροσωπεύει το μέλλον της ναυτιλίας – έναν συνδυασμό τεχνολογικής υπεροχής, οικολογικής συνείδησης και παγκόσμιας συνδεσιμότητας” σχολιάζουν από την ΟΛΠ ΑΕ.
Διαβάστε ακόμη
Πλειστηριασμοί: Η βίλα του Ψυχικού, ο ιστορικός μύλος και το αρχείο της Ελευθεροτυπίας (pics)
Ηλεκτρονικές συναλλαγές 112 δισ. ευρώ σε έναν χρόνο
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.