Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σημαντική παρουσία στα Ποσειδώνια 2026 είχε η Ένωση Στελεχών Ναυτιλιακής Πληροφορικής και Επικοινωνιών – AMMITEC, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως ενός από τους βασικούς φορείς που συνδέουν τη ναυτιλία με την τεχνολογία και την καινοτομία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, το περίπτερο της Ένωσης αποτέλεσε σημείο συνάντησης για στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, παρόχους τεχνολογικών λύσεων, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή τεχνολογία, τις νέες προκλήσεις της αγοράς και τις δυνατότητες συνεργασίας που δημιουργούνται στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η παρουσία της AMMITEC δεν περιορίστηκε μόνο στον εκθεσιακό χώρο. Μέσα από συναντήσεις, δράσεις και τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του YES Forum, η Ένωση ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ναυτιλίας, τεχνολογίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη συμμετοχή των νέων επαγγελματιών που εισέρχονται στον κλάδο.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την AI Catalyst. Η συμφωνία στοχεύει στην προώθηση της γνώσης και της εκπαίδευσης γύρω από τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ναυτιλία, έναν τομέα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη λειτουργία και την ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η AMMITEC συμμετείχε και στις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Με δύο σκάφη, τα «Roza» και «Agapi», έλαβε μέρος στο Posidonia Cup 2026, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση ανάμεσα σε 22 πληρώματα της κατηγορίας της. Μέλη της συμμετείχαν επίσης στον αγώνα δρόμου και στο τουρνουά μπάσκετ 3×3 της διοργάνωσης.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο AMMITEC Booth Party, το οποίο προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και αποτέλεσε μία από τις πιο πολυσυζητημένες κοινωνικές εκδηλώσεις της φετινής έκθεσης, σύμφωνα με συμμετέχοντες της αγοράς.

Αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση, ο πρόεδρος της AMMITEC, Δρ. Μάνθος Μαχαίρας, τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής και της ανταγωνιστικότητας της σύγχρονης ναυτιλίας. Όπως σημείωσε, η μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις της Ένωσης και η διάθεση συνεργασίας που εκφράστηκε από τα μέλη της κοινότητας επιβεβαιώνουν ότι η σύνδεση ναυτιλίας και τεχνολογίας αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη

Νέο πεδίο σύγκρουσης οι τόκοι στα δάνεια του Νόμου Κατσέλη

Χωροταξικό για τη βιομηχανία: 57.000 στρέμματα νέας βιομηχανικής γης και στροφή στην οργανωμένη ανάπτυξη

ΕΚΤ: Το δίλημμα για τα επιτόκια – Θα επαναλάβει το μεγάλο λάθος του 2011;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα