Στον στόλο της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Danaos Shipping Co Ltd συμφερόντων δρ Ιωάννη Κούστα προστέθηκε το  πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Euphrates. Πρόκειται για ένα οικολογικό πλοίο, μακράς εμβέλειας με μεταφορική ικανότητα 5.466 κουτιών. Η  κατανάλωση καυσίμων είναι  βελτιωμένη στο πλαίσιο της μείωσης του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε νέα ναυλοσύμφωνα αξίας 378 εκατομμυρίων δολαρίων για 10 πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να φθάνουν τα 280 εκατομμύρια δολάρια. Η διάρκεια των ναυλοσυμφώνων αυτών κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων ετών και θα αρχίσουν να ισχύουν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2022.

Με τις συμφωνίες αυτές ο συνολικός της τζίρος ξεπερνάει πλέον τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια με τον συγκεκριμένο τομέα να γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση και κέρδη αφού η ζήτηση για μεταφορά εμπορευμάτων παραμένει στα ύψη.

Η εταιρεία έχει στόλο από 72 container vessels συμπεριλαμβανομένων και των έξι νεοαποκτηθέντων από την Gemini, τα οποία θα παραλάβει τον προσεχή Οκτώβριο

Το β΄ τρίμηνο του 2021 τα κέρδη  της ανήλθαν στα 68,9 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα κατά 62,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Η Danaos συνεχίζει να κλείνει συμφωνίες για ναυλώσεις των πλοίων της διάρκειας από τρία έως πέντε χρόνια  κάποιες από τις οποίες θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο, το 2022. Η εταιρεία κάνει προβλέψει για περαιτέρω άνοδο της ναυλαγοράς.

Τα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων του στόλου της ανέρχονται στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για το α’ εξάμηνο του 2021 τα κέρδη έφθασαν τα 129,9 εκατομμύρια δολάρια– ανά μετοχή 6,17 δολάρια, έναντι 75,8 εκατομμυρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 με 3,06 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Ακίνητα: Αυξημένη ζήτηση και άνοδος τιμών – Μεγάλη ζήτηση για ανακαινίσεις (πίνακες)

ΔΕΠΑ Υποδομών: Μπαίνει ψηλά ο πήχης του τιμήματος για τους δύο μονομάχους των δικτύων φυσικού αερίου

Προοδευτική: 14 χρόνια αναζητά στρατηγικό επενδυτή