Με μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, 2.520 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού 1,5 lt, στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, με υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν διανομές στο Ανήλιο, στον προβλήτα του Επιβατικού Λιμένα Βόλου, στην Αγριά και στην Κοινότητα Μηλίνας, ενώ με το πλοίο «Άγιος Νικόλαος» μεταφέρθηκαν συσκευασίες στο νησί Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή Τρικέρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διανομή υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Βλάχος και Ολυμπιονίκης προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Καλλιόπη Μενελάου και αθλήτρια Εθνικών κατηγοριών – Εθνικής Ενόπλων Καλαθοσφαίρισης και ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. Νικόλαος Μπουδράμης και διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης και της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και του ανθρωπιστικού χαρακτήρα τους, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εκτός από την επιχειρησιακή συνδρομή των στελεχών του καθ’ όλη την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, όπου προέβησαν στη διάσωση δεκάδων συνανθρώπων, συνεισφέρουν και σε κοινωνικό επίπεδο, με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία και θα συνεχιστεί όπου απαιτηθεί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίδονται στον πρόεδρο του Ν.Ε.Ε. Δρ. Γεώργιο Πατέρα για την άμεση υλοποίηση της εν λόγω χορηγίας, η οποία αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη

Μετεωρολογικές προβλέψεις: Μία αγορά δισεκατομμυρίων (tweet)

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Αιμορραγία» δίχως τέλος – Βουτιά 3,4% στο πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου

ΕΕ: Σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού και τις εκπομπές ρύπων για τα παραγόμενα αυτοκίνητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ