Νέα εισαγωγή ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρεία στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, που είναι η 29η συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, η Icon Energy συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη κατέθεσε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Icon, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία, δήλωσε σήμερα Τρίτη 14-5-2024 ότι προτίθεται να προσφέρει 1,25 εκατομμύρια μετοχές σε τιμή IPO από 4 έως 6 δολάρια.

Έχει παραχωρήσει στους αναδόχους δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά έως 187.500 πρόσθετων μετοχών. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών με το σύμβολο ICON στην κεφαλαιαγορά Nasdaq.

Με την ολοκλήρωση της παρούσας προσφοράς, θα έχει στην ιδιοκτησία της αρχικώς το πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Panamax M/V “Alfa”, με μεταφορική ικανότητα περίπου 77.326 dwt, που ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 2006. «Παράγουμε τα έσοδά μας ναυλώνοντας το αρχικό μας πλοίο σε περιφερειακές και διεθνείς επιχειρήσεις μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου», επισημαίνει η εταιρεία.

Αναφέρει:

«Προσφέρουμε 1.250.000 κοινές μας μετοχές. Αυτή είναι η πρώτη μας δημόσια προσφορά και δεν υπάρχει επί του παρόντος δημόσια αγορά για τις κοινές μας μετοχές. Αναμένουμε ότι η τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς θα κυμανθεί μεταξύ 4,00 και 6,00 δολαρίων ανά μετοχή.

Έχουμε υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των κοινών μας μετοχών στο Nasdaq Capital Market με το σύμβολο “ICON”. Η ολοκλήρωση αυτής της προσφοράς εξαρτάται από την έγκριση της αίτησης εισαγωγής μας για διαπραγμάτευση στη Nasdaq Capital Market.

Πληρούμε τις προϋποθέσεις ως “αναδυόμενη αναπτυσσόμενη εταιρεία”, όπως ορίζεται στον νόμο περί κινητών αξιών των ΗΠΑ του 1933, όπως τροποποιήθηκε (ο “νόμος περί κινητών αξιών”), και, ως τέτοια, ενδέχεται να επιλέξουμε να συμμορφωθούμε με ορισμένες μειωμένες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων.

Οι κοινές μετοχές που πωλούνται σε αυτήν την προσφορά περιλαμβάνουν δικαιώματα αγοράς προνομιούχων μετοχών, τα οποία διαπραγματεύονται με τις κοινές μετοχές και επίσης καταχωρούνται στο πλαίσιο της δήλωσης καταχώρισης, της οποίας αποτελεί μέρος το παρόν ενημερωτικό δελτίο».

Ο αδελφός της Ισμήνης, Πέτρος Παναγιωτίδης, έχει δύο εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά. Την Castor και την Toro.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Το καλοκαίρι 2023 ήταν το θερμότερο των τελευταίων 2.000 ετών στο βόρειο ημισφαίριο (pic)

Σταύρος Κατσικάδης: Σκληρός ανταγωνισμός από τις χώρες της Αδριατικής στο yachting

Κίνα: Η αύξηση των αμερικανικών δασμών θα επηρεάσει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ