Τα «πράσινα θαλάσσια δρομολόγια» εξελίσσονται σε βασικό εργαλείο για το μέλλον της ναυτιλίας, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καπετανάκη, πρόεδρο της International Bunker Industry Association (IBIA). Τονίζει ότι οι πράσινοι διάδρομοι δεν είναι απλώς ένα θεωρητικό σχέδιο, αλλά εργαστήρια στην πράξη, όπου δοκιμάζονται νέες πολιτικές, καύσιμα, υποδομές και τρόποι λειτουργίας.

Όπως επισημαίνει,σε πρόσφατη συνέντευξή του στο SeaNews μέσα από αυτούς τους διαδρόμους η ναυτιλία αποκτά πολύτιμη εμπειρία για το πώς μπορεί να μειώσει τις εκπομπές της. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι για να υπάρξει πραγματική πρόοδος, δεν πρέπει να ποντάρουμε σε μία μόνο τεχνολογία ή καύσιμο. Αντίθετα, χρειάζεται διαλειτουργικότητα, επαρκής διαθεσιμότητα καυσίμων και υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στον ρόλο των κρατών και των λιμανιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάψουν να λειτουργούν μόνο ως ελεγκτές και να γίνουν ενεργοί υποστηρικτές της μετάβασης, με κοινά πρότυπα ασφάλειας, συντονισμένους ελέγχους και ενιαία συστήματα επαλήθευσης των εκπομπών. Σήμερα, όπως σημειώνει, η πολυπλοκότητα των κανονισμών, οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις και η περιορισμένη παραγωγή νέων καυσίμων αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τις επενδύσεις.

Ο κ. Καπετανάκης αναδεικνύει επίσης ένα κρίσιμο κενό στον σχεδιασμό: τον ανεφοδιασμό καυσίμων (bunkering). Όπως τονίζει, συχνά αντιμετωπίζεται ως δευτερεύον ζήτημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι καθοριστικός παράγοντας. Για να πετύχουν οι πράσινοι διάδρομοι, πρέπει να δημιουργηθούν και πράσινοι διάδρομοι ανεφοδιασμού, με ευθυγραμμισμένες αλυσίδες εφοδιασμού, συμβατό εξοπλισμό, κοινές διαδικασίες ασφάλειας και σωστή εκπαίδευση του προσωπικού.

Τέλος, αναφέρεται στη χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας ότι θα προέλθει από συνδυασμό εργαλείων: συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στοχευμένες επιδοτήσεις, συμβόλαια μακράς διάρκειας και μηχανισμούς που εξασφαλίζουν σταθερά έσοδα. Χωρίς αυτή τη σιγουριά, όπως καταλήγει, οι επενδύσεις σε νέες υποδομές πράσινων καυσίμων θα παραμείνουν δύσκολες.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Καπετανάκη είναι σαφές: χωρίς πράσινους διαδρόμους ανεφοδιασμού και ξεκάθαρους κανόνες, η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας δεν μπορεί να κλιμακωθεί.

Διαβάστε ακόμη

Ο χαλκός εκτινάχθηκε στα $13.000 στο LME – Φόβοι για συρρίκνωση των αποθεμάτων (γράφημα)

Κρουαζιέρα: Από αγαπημένη των συνταξιούχων έγινε εμπειρία ζωής για τους νέους

Εφορία: Πληρωμές άνω των 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα