Ναυτιλία

Κόντρες στο λιμάνι του Πειραιά λόγω Πρωτομαγιάς

  • newsroom


Αντιδράσεις για την συγκέντρωση και τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από τα μέλη του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση και αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα μέλη του ΠΑΜΕ, «αγνοώντας τις απαγορεύσεις μετακίνησης και συναθροίσεων» όπως τονίζουν κύκλοι της Cosco.

“Στελέχη του ΠΑΜΕ μετέβησαν στο λιμάνι και βοήθησαν στην κινητοποίηση. Στη συνέχεια λιγότεροι από 10 εργαζόμενοι κρατούν μέχρι και αυτή την ώρα κλειστό το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας απαγορεύοντας στους υπόλοιπους εργαζόμενους να προσεγγίσουν το χώρο εργασίας τους” επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο λιμάνι Βαγγέλης Ξηντάρας δήλωσε για τις κινητοποιήσεις: «Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα της καραντίνας και παραμένουν σπίτια τους όπως και τα παιδιά τους, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ χωρίς να έχουν καμία σχέση με το λιμάνι, αγνοούν κάθε έννοια νομιμότητας και με προκλητικό τρόπο οργανώνουν συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι πολίτες πληρώνουν πρόστιμο ακόμη και για μικρές μετακινήσεις και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης με μόνο σκοπό να δείξουν ότι συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο και να αγνοούν την αστυνομία. Τελικό αποτέλεσμα είναι να κλείνουν το λιμάνι και να στερούν από τις οικογένειές μας το δικαίωμα στην εργασία.»

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, δεν διέκοψε ούτε μια ώρα  τη λειτουργία του προκειμένου να συνεχίσει να προμηθεύει την αγορά με προϊόντα.