Η διαμόρφωση του Δείκτη Ασφάλειας του RightShip, η βιωσιμότητα, η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και οι στρατηγικές Περιβάλλοντος, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν  στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε η LASKARIDIS SHIPPING στο πλαίσιο της Έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Συμμετείχαν η RIGHTSHIP και υψηλόβαθμα στελέχη από νηολόγια και νηογνώμονες.

Είναι η πρώτη φορά που τόσο διακεκριμένοι καλεσμένοι από τόσο ευρύ φάσμα συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σε μια πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα.

Η συζήτηση έφερε στο φως διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ασφάλεια, τη σαφήνεια και τη διαφάνεια στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι εξαιρετικοί καλεσμένοι μας ήταν οι Andrew Roberts, Marc Forster, Kris Fumberger, Taner Umac και Bryher Bailey από το RIGHTSHIP, H.E. Julie Lymberopoulos, Rafael Cigarruista, Anna Tsioutsia από τον Παναμά, Reynaldo Garibaldi και Michael Pantazopoulos από τη Λιβερία, Mauro Peresso και Albert Grupetta από τη Μάλτα, Σταμάτης Φραδέλος από ABS, Paillette Παλαιολόγου από BV, Baochun Wang από CCS, Γιώργος Τεριακιδης από την DNV, Θεοδοσης Σταματέλος από Lloyd’s Register, Σπύρος Ζολώτας από τη RINA.»

«Είναι η αρχή ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου» σχολίασε η Σουζάνα Λασκαρίδη προεδρος της Lavinia Corp.

Διαβάστε ακόμα:

Θα απαιτηθούν $3,7 τρισ. τις επόμενες τρεις δεκαετίες για να επιτευχθεί η απεξάρτηση από τον άνθρακα

Capital Ship Management: Συμφωνία με τον ABS για την απανθρακοποίηση του στόλου της μέσω του «My Digital Fleet»

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Ολοταχώς για τα $124 ανά βαρέλι το μπρεντ