Τα δύο αγορασθέντα στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, φορτηγά πλοία ultramax  παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα η Μ/Maritime. Πρόκειται για το M/V POSEIDON .GR και το αδερφό του M/V APOLLO.GR

Είναι ναυπηγημένα το 2016 στις ιαπωνικές γιάρδες Mitsui Engineering & Shipbuilding Shipyard και είναι super environmental friendly. Έχουν χωρητικότητα 60.000 τόνων dw το καθένα.

Αγοράστηκαν από τη Scorpio.

Mε την ολοκλήρωση των παραλαβών η εταιρεία έχει στο στόλο της συνολικά τέσσερα αδελφά ultramax φορτηγά πλοία που είναι κατασκευασμένα στην ίδια γιάρδα. Τον Σεπτέμβριο του 2019   είχε παραλάβει τα «Kassiopi.gr» και «Atalanti.gr».

Ο συνολικός αριθμός του στόλου της ανέρχεται στα 19 πλοία εκ των οποίων τα 17 είναι είναι υπό τη διαχείριση της M/Maritime και δυο σε μακροχρόνια ναύλωση.

Έχοντας ναυπηγήσει και παραλάβει μέσα σε τρία χρόνια περισσότερα από 10 πλοία  στα καλύτερα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, η Μ/ΜΑRITIME δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού με διακεκριμένους συνεργάτες σε όλους τους κλάδους της ναυτιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία.

Ήταν η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία και μάλιστα Ελληνική που τίμησε με την υποστήριξή της την παράδοση των ιαπωνικών ναυπηγείων.

Το 2019 η  M/MARITIME βραβεύτηκε ως η «Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων της χρονιάς»  (Dry Cargo Company of the Year) στο πλαίσιο των βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards. Από τότε η  εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο και οικολογικό στόλο φορτηγών πλοίων.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Επισπρόσθετη στήριξη ύψους €7,5 δισ. – Ακόμη €5,5 δισ. από τον Μηχανισμό

Σκέψεις για «πάγωμα» στο πρόστιμο 22% για τις ηλεκτρονικές δαπάνες
Ανάκαμψης

Οι εκπτώσεις τελευταία ευκαιρία για το εμπόριο