Επεκτείνοντας των υπηρεσιών που προσφέρει στην ναυτιλιακή κοινότητα η Margetis Maritime δημιούργησε ένα νέο τμήμα συμβουλευτικής Cyber Security Division, για τον νευραλγικό τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διευθυντικής ομάδας της εταιρείες, οι γρήγορος ψηφιακός μετασχηματισμός παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να είναι πιο αποτελεσματικές. Τόσο οι λειτουργίες όσο και η απόδοση και αποτελεσματικότητα τους, εξαρτώνται πλέον από τα δίκτυα, την πληροφορία, τα δεδομένα, τη συνδεσιμότητα, τα ψηφιακά συστήματα και τη μετάβαση στο cloud.

Ως αποτέλεσμα, η ασφάλεια των υπολογιστών, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ασφάλεια της τεχνολογίας των πληροφοριών αποτελούν στις μέρες μας άμεση και επιτακτική προτεραιότητα.

“Καθώς το επιχειρηματικό οικοσύστημα επεκτείνεται, μια ναυτιλιακή εταιρεία πρέπει να μετατοπίσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει την ανθεκτικότητά της έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο και να προστατεύσει υπολογιστές, δίκτυα, προγράμματα και δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ταυτόχρονα, οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι όροι συμμόρφωσης από το εγχώριο και το διεθνές περιβάλλον αυξάνονται. Ήδη από το 2016, ο Παγκόσμιος Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) έχει εκδώσει σχετικές υποχρεωτικές οδηγίες για όλη την ναυτιλιακή κοινότητα και η σωστή εφαρμογή τους στα πλοία, αλλά και στα γραφεία των επιχειρήσεων ελέγχεται αυστηρά” επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαργέτης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας “η Margetis Maritime, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιριών για τη διαχείριση των προκλήσεων, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τη συνέχιση της καθημερινής τους λειτουργίας, ανέπτυξε το νέο τμήμα υπηρεσιών Cyber Security. Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν ολιστικό τρόπο για να δομούν την ασφάλεια τους στον κυβερνοχώρο με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο.

Μέσω αυτών των υπηρεσιών, κάθε ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να εντοπίσει τις αδυναμίες της σε θέματα ασφάλειας και να προβλέψει τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει μια κυβερνοεπίθεση. Κατά αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική και την στρατηγική δομή των συστημάτων ασφαλείας της και να εφαρμόσει αυτά τα πλάνα στις καθημερινές της δραστηριότητες ως ενιαία πολιτική σε γραφεία και πλοία”.

Το νέο τμήμα στελεχώνεται με εξειδικευμένα άτομα στον τομέα της συμβουλευτικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και σε θέματα πληροφορικής, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθοδήγηση και υποστήριξη στις Ναυτιλιακές Εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης και οι εκλογές, το VAR του Μαξίμου για Στασινό και Ξιφαρά, οι αυξήσεις στα κινητά και τα φέσια στις στοιχηματικές

Μαρούσι: Ακόμη δύο πωλητήρια αξίας 29 εκατ. ευρώ για γνωστά ακίνητα στην Κηφισίας

ΥΠΟΙΚ: Μικρό «καλάθι» για μειώσεις στις αντικειμενικές