search icon

Ναυτιλία

Μαρινάκης: Η Capital Gas παρήγγειλε τη ναυπήγηση δύο ακόμη LNG Carriers

Πρόκειται για το Aristarchos (IMO: 9862918), το οποίο ναυλώθηκε στην αμερικανικών συμφερόντων  Cheniere για χρονικό διάστημα έξι ετών

Δύο ακόμη παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς Υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, έβαλε στα ναυπηγεία της Hyundai η CAPITAL Gas που είναι  το βραχίονας  στο LNG του  Capital Maritime Group.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ναυπηγικού προγράμματος για επτά LNG carriers στα ίδια ναυπηγεία. Πρόσφατα η εταιρεία παρέλαβε το τρίτο από τα επτά πλοία. Πρόκειται για το Aristarchos (IMO: 9862918), το οποίο ναυλώθηκε στην αμερικανικών συμφερόντων Cheniere για χρονικό διάστημα έξι ετών. Η αποδοτικότητα του είναι πολύ υψηλή, καθώς κινείται με μηχανή XDF με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σύστημα λίπανσης που γίνεται με αέρα -air lubrication system- με αυξημένα ποσοστά γεμίσματος -δεν έχει απώλειες στο γέμισμα φορτίου- σε ποσοστό 93,5%.Τα υπόλοιπα τέσσερα θα παραδοθούν μέχρι το 2023.

Η Capital Gas Ship Management Corp. (“Capital Gas“) διαχειρίζεται στόλο από επτά σύγχρονα πλοία με συνολικά μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, εκ των οποίων τρία είναι στο νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Μεσοπρόθεσμο: Άλμα ανάπτυξης αλλά και κίνδυνοι λόγω πανδημίας και επιτοκίων

Mouzenidis Travel: Πώς βρέθηκε σε αδιέξοδο – Η αίτηση εξυγίανσης και η δύσκολη επόμενη ημέρα

Τζον ΜακΑφι: Sex, drugs και antivirus – Η άνοδος και το τραγικό τέλος

Exit mobile version