Ξεκίνησαν από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι πληρωμές στους δικαιούχους για το μεταφορικό ισοδύναμο, που θα αγγίξουν τα 10 εκατ. ευρώ, μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, οι πληρωμές αφορούν 117.924 πολίτες και 337.161 ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για το 2022, καθώς και καύσιμα για το α΄ 4μηνο 2023.

Αναφορικά με τα καύσιμα των επιχειρήσεων, οι καταβολές αφορούν 2.974 επιχειρήσεις για το α’ τρίμηνο 2023 σε 43 νησιά. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταβολής των πιστώσεων, εντός του α’ εξαμήνου 2024 θα συνεχιστούν οι πληρωμές.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί σε σχέση με το 2022, διευρύνεται ο έλεγχος από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) των σχετικών αιτήσεων, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ, και μετά από ευρήματα, με στόχο τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των διαθέσιμων πόρων και του δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Αυξήσεις μισθών και αποζημιώσεων για τις διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ

Περιοδικό Nature: Στους newsmaker της χρονιάς το ChatGPT και μια Ελληνίδα (pics)

Axel Springer: Συμφωνία-ορόσημο με την OpenAΙ για χρήση περιεχομένου από το ChatGPT

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ