Ναυτιλία

Minerva Marine: Κατηγορηματική διάψευση για ρύπανση των ισραηλινών ακτών από το M/T Minerva Helen

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι το πλοίο ήταν κενό φορτίου - δεν μετέφερε πετρέλαιο αλλά περίμενε έξω από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου οδηγίες από την εταιρεία για το επόμενο ταξίδι του

Και επισήμως διαψεύδει, όπως από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το Newmoney η Minerva Marine INC την εμπλοκή του πλοίου που διαχειρίζεται, το M/T MINERVA HELEN ότι είχε στο περιστατικό ρύπανσης των ακτών του Ιρσαήλ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι το πλοίο ήταν κενό φορτίου-δεν μετέφερε πετρέλαιο αλλά περίμενε έξω από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου οδηγίες από την εταιρεία για το επόμενο ταξίδι του. Κατάσταση συνηθισμένη στη ναυτιλία όταν ένα πλοίο περιμένει οδηγίες ανάλογα με το ναύλο που κλείνει η εταιρεία.

Χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τα ΜΜΕ του Ισραήλ, αβάσιμα και ανακριβή και κάνει αναφορά στην πορεία του πλοίου τις ημέρες εκείνες:

«- Από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο βρισκότνα έξω από το λιμάνι του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, περιμένοντας οδηγίες για το επόμενο ταξίδι του, κενό φορτίου, που είναι μια συνήθης πρακτική για εμπορικά πλοία .

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 περίπου στις 09:00 τοπική ώρα, το πλοίο χάραξε πορεία για το αγκυροβόλιο του Πορτ Σάιντ όπου κατέπλευσε το απόγευμα παραμένοντας χωρίς φορτίο.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο αναχώρησε από το Πόρτ Σαιντ και στις 14 Φεβρουαρίου έφτασε στο λιμάνι Sidi Kerir της Αιγύπτου όπου φόρτωσε.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο έπλευσε απευθείας στην Καρταχένα της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που το πλοίο βρισκόταν έξω το λιμάνι του Said Said εν αναμονή του επόμενου ταξιδιού του, δεν συμμετείχε σε καμία επιχείρηση ούτε σε καμία άλλη δραστηριότητα που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια απόρριψη πετρελαίου στη θάλασσα.

Το πλοίο παρακολουθείτε από τον αμερικανικό νηογνώμονα- American Bureau of Shipping (ABS). Το Minerva Helen είναι καλοδιατηρημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Νηογνώμονα και χωρίς δομικά ή άλλα ελαττώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικό ρύπανσης από πετρέλαιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο επιθεωρήθηκε από τις ισπανικές αρχές ελέγχου του κράτους λιμένα στην Καρταχένα και αποφασίστηκε ότι δεν έχει ελλείψεις ή παρατηρήσεις και επιβεβαίωσε ότι ήταν σε ικανοποιητική συντήρηση και λειτουργία χωρίς ελάττωμα.

Η MINERVA MARINE Inc. θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε αρμόδια αρχή σε σχέση με τα παραπάνω».

Απόρρητο Απόρρητο