Ναυτιλία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η επιστολή των εργαζομένων στο Μαξίμου – Δραματικές εξελίξεις

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Αναμένονται αντιδράσεις από όλες τις πλευρές αφού η υπόθεση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς ειδικά τώρα που η κυβέρνηση έχει προτάσεις από ξένα κράτη για την παραγγελία φρεγατών κάποιες εκ των οποίων θα ναυπηγηθούν σε ελληνική ναυπηγική μονάδα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας. Μετά την χθεσινή αποκάλυψη της επιστολής του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των ναυπηγείων Ελευσίνας Γιάννης Στεφάνου, προς τον πρωθυπουργό, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδια υπουργεία και φορείς,  στην οποία καταφερόταν εναντίον της οικογένειας Ταβουλάρη, ακολούθησε σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, άλλη μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα κόμματα, τα υπουργεία και τους φορείς αυτή τη φορά από το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας.  Καταφέρονται όχι μόνο κατά της οικογένειας Ταβουλάρη αλλά βάζουν στο κάδρο και τον οικονομικό διευθυντή Νίκο Ανδριτσάκη.

Αναμένονται αντιδράσεις από όλες τις πλευρές αφού η υπόθεση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς ειδικά τώρα που η κυβέρνηση έχει προτάσεις από ξένα κράτη για την παραγγελία φρεγατών κάποιες εκ των οποίων θα ναυπηγηθούν σε ελληνική ναυπηγική μονάδα.

Η επιστολή

Προς: 1. Γραφείο Πρωθυπουργού, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

2-Υπουργό Δικαιοσύνης , κ.κ Κωνσταντίνο Τσιάρα

Κοινοποίηση :

– Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων , κ.κ Σπυρίδωνα- Άδωνη Γεωργιάδη

– Υπουργό Επικρατείας , κ.κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη

– Υπουργό  Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

– Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , κ.κ Κωστή Χατζηδάκη

– Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

– Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής , κ.κ Ιωάννη Πλακιωτάκη

-Υπουργό Οικονομικών , κ.κ Χρήστο Σταικούρα

– Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης&Επενδύσεων, κ.κ Νικόλαο Παπαθανάση

– Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ.κ Γεώργιο Κώτσηρα

– Υφυπουργό Εθνικής  Άμυνας, κ.κ Αλκιβιάδη Στεφανή

-Αντιπροεδρος της βουλης των ελληνων ,κκ Αθανασιο Μπουρα

– Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευση , κ.κ Αλέξη Τσίπρα,

– Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., κυρία Φώφη Γεννηματά

– Μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ,Τέως Γ.Γ Υπουργείου Εργασίας,κ.κ Ανδρέα Νεφελούδη

– Βουλευτή Μεσσηνίας , κ.κ. Βύρωνα Αλέξανδρο Χαρίτση,

-Βουλευτη Δυτικης αττικης ,κκ Ευαγγελο Λιακο

– Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ, κ.κ Βασίλη Κεγκέρογλου

– Βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, κ.κ Μιχάλη Κατρίνη,

– Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , κ.κ. Βελόπουλος,

– Σωματείο Εργαζομένων  Ναυπηγείων Σύρου

– Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου,

– Πρόεδρο Χρηματιστήριου Αθηνών , κ.κ. Γιώργο Χατζηνικολάου

–  Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρηματιστήριου Αθηνών  , κ.κ. Σωκράτη Λαζαρίδη

Ήρθε η ώρα και για εμάς τους εργαζoμένους των Ναυπηγείων της Ελευσίνας να ενώσουμε τις φωνές μας στα πλαίσια του κινήματος “Me too” για την επαγγελματική κακοποίηση, λεκτική βία, bullying και κοινωνική περιθωριοποίηση που έχουμε υποστεί από πατέρα, υιό Ταβουλάρη και το βασικό τους συνεργάτη τον Οικονομικό Διευθυντή τους, τον κύριο Ανδριτσάκη.

Λουξεμβουργιανή εταιρία, offshore και μισό δισ. ευρώ χρέη «στην υγεία των κορόιδων» του Έλληνα φορολογούμενου, του Πολεμικού Ναυτικού, των  ασφαλιστικών ταμείων, του δημοσίου και όλων των εργαζομένων. Ψέματα, συκοφαντίες, απειλές και καθημερινό «ψυχικό βιασμό» από τους κύριους Ταβουλάρηδες, τον Οικονομικό τους Δ/ντη κύριο Ανδριτσάκη για να καταστρέφουν τα ναυπηγεία μας ανενόχλητοι.

Από το 2017 που εμφανίστηκε η εταιρία που έσωσε το Νεώριο και τους εργαζόμενους – συναδέλφους μας εκεί, αλλά και τους ίδιους από δεκάδες εκατομμύρια χρεών, η AXIS μαζί με την οικογένεια Ταβουλάρη και εκτελεστικό όργανο τον κύριο Ανδριτσάκη έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα παραπληροφόρησης και καταδολίευσης της ΟΝΕΧ και του νέου επενδυτή. Ο κος Ανδριτσάκης , από τη στιγμή που είχαν πρόταση από τον επενδυτή  για το Νεώριο, οργάνωνε και πρότεινε με το προηγούμενο Σωματείο του Νεωρίου «αυτοδιοίκηση», για να παγιώσει την παντοκρατορία του Ταβουλάρη με έμμεσο τρόπο, διαλύοντας το Ναυπηγείο, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της οικογένειας στα πράγματα.

Τα ίδια, με τον ίδιο τρόπο,  προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα η τριάδα μετά των «συνεργών τους», δικηγόρων της AXIS και μιας σειράς «μπροστινών» για να ανακόψουν την έλευση του επενδυτή και να παραμείνουν βασιλιάδες του χάους και της καταστροφής.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι όλοι,

Είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς και χιλιοβασανισμένοι εργάτες, θύματα ενός διαχρονικού, υπερκομματικού και αντεθνικού εγκλήματος που λαμβάνει χώρα. Έχουν διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά, δεν έχουν πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία, δεν έχουν πατρίδα ή όραμα. Όραμά τους η καταστροφή και η λασπολογία. Η AXIS βγήκε τώρα μπροστά να λασπώσει και η τριάδα ανέλαβε δράση. Ο κος Ταβουλάρης και υιός, μέσω πρόθυμων του κόμματος της ΝΔ προσπαθούν να το προωθούν όπου μπορούν, ο κος Ανδριτσάκης το προωθεί στο «φίλο» του Γ.Γ. κο Αντώνη Οικονόμου και όπου άλλου μπορούν. Ακόμα και τον Βουλευτή Κυκλάδων κύριο Συρμαλένιο παρέσυραν και μετέτρεψαν σε κομιστή.. 

Θα μπορούσαμε να μιλάμε και να σας αναλύουμε το δέντρο της διαπλοκής τους ώρες, γιατί όλα τα ξέρουμε και όλα θα βγουν στη δημοσιότητα όταν πρέπει. Είμαστε αλήθεια τυχεροί γιατί τόσο όσο εσείς ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι Πολιτικοί Αρχηγοί, ο κύριος Τσίπρας, η κυρία Γεννήματα και ο κύριος Βελόπουλος είστε άνθρωποι καθαροί, χωρίς εξαρτήσεις από το σύμπλεγμα Ταβουλάρη και έχετε αποδείξει πως η επιτυχία και η διάσωση των Ναυπηγείων σας ενώνει.

Εμείς ούτε τις γνώσεις σας έχουμε, ούτε την δύναμή σας. 

Σας παρακαλούμε, ενωθείτε, ενώστε τις δυνάμεις σας, αποξενώνεστε και οδηγείστε στη Δικαιοσύνη για να απολογηθούν όλοι αυτοί για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν ενάντια της πατρίδας, των Ναυπηγείων, ημών και των οικογενειών μας.

AXIS = Ταβουλάρης πατέρας + Ταβουλάρης υιός + Νικόλαος Ανδριτσάκης = Καταστροφή»

Διαβάστε ακόμη:

Τι άλλαξε με την πληρωμή των κορωνο-χρεών προς την Εφορία

Αυτός ο τραπεζίτης είναι Νο 1 καταζητούμενος της Ιντερπόλ
Mάχη για μεγάλους παίκτες στο project «Ektasis»

 

Απόρρητο Απόρρητο