Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Σε ισχύ από αύριο και η ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες στα πλοία

  • newsroom


Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test

Για τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού και το υγειονομικό πρωτόκολλο στις μετακινήσεις των επιβατών με πλοία μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως από αύριο οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως οι πολίτες θα πρέπει πρώταμ είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο. Διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.

O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι παραμένει η οδηγία για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν που συνέβη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός τόνισε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η τάξη και η ασφάλεια στο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμη:

«Ρύθμιση Σταϊκούρα»: Πώς και ποιοι θα πάρουν 420 δόσεις και κούρεμα οφειλής έως 80%

Καλοκαιρινή άδεια: Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Το νεοκλασικό της Βουλής στη Φιλελλήνων 23 «παίρνει ζωή»