Ναυτιλία

Seanergy: Επιτυχή αναδιάρθρωση δανείων ύψους 179 εκατ. δολαρίων 

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα για τη Seanergy, το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση οφειλών ύψους 179 εκατ. δολαρίων με σημαντικά βελτιωμένους όρους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης

Την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 179 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η εισηγημένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Seanergy Maritime Holdings Corp.

Με τις συμφωνίες αυτές, η εταιρεία επιτυγχάνει επέκταση της λήξης οφειλών ύψους 87 εκατ. δολάρια από το 2020 σε μεταγενέστερες περιόδους μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και 2024. Επιπλέον, επετεύχθη μείωση επιτοκιακού κόστους και δόσεων που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις καθαρές ταμειακές ροές του στόλου. Επίσης, απόρροια της αναδιάρθρωσης είναι η αποκτά επιπλέον οικονομική ευελιξία που αποκτά , καθώς και η δυνατότητα για ενδεχόμενη διανομή μερισμάτων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα για τη Seanergy, το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση οφειλών ύψους 179 εκατ. δολαρίων με σημαντικά βελτιωμένους όρους. Οι συμφωνίες αυτές παρέχουν στην Εταιρεία μας μια σταθερή χρηματοοικονομική βάση με στόχο την εκτέλεση της στρατηγικής μας για την αύξηση της αξίας των μετόχων μας» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης και προσέθεσε:

«Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις το 2020, φέραμε εις πέρας σημαντικά επιτεύγματα σχετικά με την αύξηση του στόλου μας, την αναδιάρθρωση σημαντικού μέρους του χρέους μας, καθώς και την επίτευξη επωφελών χρονοναυλώσεων. Η Seanergy είναι η μόνη εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με στόλο που αποτελείται αμιγώς από πλοία capesize και βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από τις ανοδικές συνθήκες αγοράς».

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο φορτηγών πλοίων τύπου Capesize. Ο στόλος της αποτελείται από 11 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1.926.117 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12 περίπου έτη.

Διαβάστε περισσότερα:

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων με δύναμη «πυρός» €500 εκατ.

Eπίδομα θέρμανσης: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις (vid)

Bitcoin: Πώς «έκαψε» 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Απόρρητο Απόρρητο