Ναυτιλία

Συνεργασία SQLearn με το νηολόγιο της Λιβερίας για e-learning των ναυτικών

  • newsroom


Συνεργασία με την SQLearn αρχίζει το νηολόγιο της Λιβερίας το οποίο πιστοποίηση και πιστοποιεί τη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών μαθημάτων της εταιρείας, καθώς και τα ηλεκτρονικά μαθήματα STCW για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Εν μέσω της πανδημίας και κατ’ επέκταση της αδυναμίας πρόσβασης πολλών ναυτικών σε παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, η SQLearn και η σημαία της Λιβερίας συνεργάζονται για […]

Συνεργασία με την SQLearn αρχίζει το νηολόγιο της Λιβερίας το οποίο πιστοποίηση και πιστοποιεί τη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών μαθημάτων της εταιρείας, καθώς και τα ηλεκτρονικά μαθήματα STCW για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Εν μέσω της πανδημίας και κατ’ επέκταση της αδυναμίας πρόσβασης πολλών ναυτικών σε παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, η SQLearn και η σημαία της Λιβερίας συνεργάζονται για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις μέσω e-learning. Με εξατομικευμένες παροχές και καλύπτοντας τις απαιτήσεις του ναυτιλιακού κλάδου, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ναυτικούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση και να έχουν την ανάλογη επαγγελματική ανάπτυξη.

“Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της SQLearn αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενός συστήματος ναυτικής κατάρτισης, το οποίο διασφαλίζει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εν πλω, αλλά και στη στεριά, ενώ παράλληλα τους βοηθάει εξοικειωθούν με τις καθημερινές λειτουργίες του πλοίου” επισημαίνει ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σπύρος Γκούμας:

“Η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων, από οποιοδήποτε μέρος και σε οποιοδήποτε χρόνο επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος, είναι ζωτικής σημασίας στο τρέχον εργασιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά μαθήματα μειώνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος που σχετίζεται με τις μετακινήσεις και τους χώρους υλοποίησης των εκπαιδεύσεων και εξαλείφουν την ανάγκη συγκέντρωσης των εκπαιδευομένων σε ένα συγκεκριμένο μέρος” και προσθέτει:

“«Η SQLearn για άλλη μια φορά ταράζει τα νερά στον τομέα της ναυτικής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Είμαστε αφοσιωμένοι στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης ναυτιλιακής εκπαίδευσης και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε. Η συνεργασία με τη σημαία της Λιβερίας είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για τη ναυτική κατάρτιση και αποτελεί μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για την SQLearn, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που θα στηρίξει τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τους ναυτικούς στις δύσκολες καταστάσεις που έφερε η πανδημία του COVID-19.»

Εκτός από την υπάρχουσα ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, τα νέα ηλεκτρονικά μαθήματα STCW θα είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο του 2021.

Για τη σημαία της Λιβερίας είναι σημαντικό οι ναυτικοί να έχουν εύκολη πρόσβαση στους κατάλληλους εκπαιδευτικούς πόρους, ώστε να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, ενώ οι πλοιοκτήτες θα πρέπει να εξασφαλίζουν την επιμόρφωση και τη συνεχή κατάρτιση των ναυτικών τους, διασφαλίζοντας ότι η ποιότητα κατάρτισης πληροί τα υψηλότερα επίπεδα και προσδοκίες.

Το Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) είναι ο διαχειριστής της σημαίας της Λιβερίας με στόλο πάνω από 4.700 πλοία και ολική χωρητικότητα 190 εκατομμύρια κόρων, γεγονός που την καθιστά δεύτερη μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο, καθώς αντιπροσωπεύει το 12% του παγκόσμιου στόλου στους ωκεανούς. Η Λιβερία βρίσκεται στην κορυφή κάθε «λευκής λίστας» των βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού – IMO και των μεγαλύτερων κρατικών Ρυθμιστικών Αρχών Λιμένων, όπως τα MoU του Τόκυο και του Παρισιού.

Η SQLearn είναι ελληνική εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά και είναι εξειδικεύεται στην παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης από το 2006. Είναι προσηλωμένη στη βελτίωση της ασφάλειας στον τομέα της ναυτιλίας και χρησιμοποιεί μεθόδους e-learning για την εξέλιξη της ναυτικής εκπαίδευσης μέσω ευέλικτων και διαδραστικών τεχνικών μάθησης. Η SQLearn παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 800 πλοία και 30.000 ναυτικούς. Τα μαθήματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης της SQLearn έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα e-learning και χρησιμοποιούν στοιχεία πολυμέσων όπως αφήγηση, 2D και 3D animation. Είναι μέλος των INTERTANKO, INTERCARGO, HEMEXPO, WIMA και International Propeller Club.

Διαβάστε ακόμα

Το disaster story της Μαλαματίνα: «Η σύζυγός μου βούλιαξε την εταιρεία για να αγοράσει lear jet»

Νίκος Δρανδάκης / SYNC: Στον κλάδο της υγείας η επόμενη «κούρσα» του Mr. Beat

Το σταγονόμετρο, ο Μάρκο (για την Τράπεζα Πειραιώς) τα στοιχήματα του ΟTE και οι αετοί της Τρίπολης