Τους πρωτοετείς σπουδαστές υποδέχτηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Χίου. Από αυτούς βραβεύτηκαν με χρηματικό έπαινο οι πρωτεύσαντες ανά προέλευση ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων εισαγωγής από εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών Tsakos Shipping and Trading, Livanos Hellas, Minerva Marine, Alpha Bulkers, Pantheon Tankers και Harbor Shipping and Trading SA.

Xρηματικούς επαίνους επέδωσαν και οι Cosmos Nautical Center και Chios Marine Club-Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων.

Ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Μάργαρης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Έχετε εισέλθει στη μεγάλη ναυτιλιακή οικογένεια. Εσείς θα είστε οι αυριανοί πρωταγωνιστές και συμβούλευσε: “Για να γίνετε πρεσβευτές της χώρας και της σημαίας μας, θα πρέπει να μάθετε πρώτα να πειθαρχείτε. Να έχετε πάντα την Ελλάδα στην καρδιά σας”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης ο γ.γ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης και οι βουλευτές Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χίου, ο αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωπος του στρατιωτικού διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Χίου, η κοσμήτορας της σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου, ο αστυνομικός διευθυντής, ο κεντρικός Λιμενάρχης. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής, ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού και Ναυτικού.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμός: Παράταση στο «θρίλερ» για τη βίλα Βγενόπουλου με αναστολή στο «παρά πέντε» (pics)

O Χαβιέρ, ο Αλέξης και ο Γιάνης (θυμάστε;), ο Γαβριήλ βγαίνει στην αγορά, το deal του ΟΤΕ στη Ρουμανία, το ευρωομόλογο του Τιτάνα και οι εταιρείες της πληροφορικής

Τι σημαίνει η νίκη του Μιλέι για την οικονομία της Αργεντινής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ