Ναυτιλία

VANOS: Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της άμεσης αντιμετώπισης χημικών απειλών

  • newsroom


Τα πατενταρισμένα προϊόντα νανοτεχνολογίας FAST-ACT που εγκλωβίζουν και εξουδετερώνουν χημικές απειλές και τοξικές ουσίες, μετατρέποντας τες σε ασφαλέστερα υποπροϊόντα, σε μόλις 90 δευτερόλεπτα λανσάρει η VANOS S.A.

«Τιμώντας τη δέσμευσή της να συνδυάζει την ασφάλεια και την καινοτομία, η VANOS S.A. πραγματοποίησε μια νέα συνεργασία με την Timilon Corporation εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με τα προϊόντα FAST-ACT (First Applied Sorbent Treatment – Against Chemical Threats). Πιο συγκεκριμένα, η VANOS S.A. επιλέχθηκε ως «Εγκεκριμένος & Αποκλειστικός Διανομέας και εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών για προϊόντα FAST-ACT» για τις αγορές της ναυτιλίας, της βιομηχανίας και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στην Κύπρο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας:

«Τα προϊόντα FAST-ACT είναι ασφαλή και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόκειται για μια πατενταρισμένη σχεδίαση νανο-ενεργών κρυστάλλων (Patented NanoActive® Technology), μη τοξικών ειδικών υλικών υψηλής απόδοσης που άμεσα εξουδετερώνουν- αδρανοποιούν χημικούς κινδύνους με τη χρήση ενός μόνο εργαλείου απόκρισης.

Το ευρύ φάσμα των χρήσεων καθιστά τα προϊόντα FAST-ACT ως ένα πολύτιμο εργαλείο για μια ποικιλία περιβαλλόντων, όπως: στρατιωτικές εφαρμογές, δημόσιες και εμπορικές μεταφορές, κυβερνητικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις παραγωγής, χώρους αγορών και ψυχαγωγίας, αντιμετώπιση τρομοκρατίας και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, ή και όπου αλλού οι επικίνδυνες χημικές ουσίες αποτελούν πιθανή απειλή».

Το FAST-ACT:

• Αποτελεί βασικό εργαλείο απορρύπανσης σε πολλά στρατιωτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο
• Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συμβάσεων του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ και λοιπών στρατιωτικών υπηρεσιών (DTRA, NSF, DARPA)
• Χρησιμοποιείται ευρέως σε στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ, ομάδες άμεσης επέμβασης για επικίνδυνα υλικά (HAZMAT) για περισσότερο από μια δεκαετία

Διαβάστε ακόμα:

Η ελληνική ναυτιλία στο σταυροδρόμι της βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας

«Ανάσα» 2,7 δισ. ευρώ στη μεσαία τάξη από τα 5 νέα μέτρα Μητσοτάκη (vid)

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Σωστά τα νέα μέτρα αλλά όχι αρκετά – Απαιτεί πιο στοχευμένα μέτρα