Ξεκίνησε για τη νέα σεζόν τα δρομολόγια το επιβατικό-οχηματαγωγό Daleela στη γραμμή Λεμεσός – Πειραιάς. Έλυσε κάβους το μεσημέρι της τετάρτης από το κυπριακό λιμάνι. Από τα 22 δρομολόγια του, με το τελευταίο να πραγματοποιείται από τον Πειραιά την 1η Σεπτεμβρίου, τα 14 θα ξεκινούν από το λιμάνι Λεμεσού και τα υπόλοιπα οκτώ από το λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο για πρώτη φορά εντάσσεται στην υπηρεσία. Στο πρώτο του ταξίδι μεταφέρει 156 επιβάτες.

Την περσινή χρονιά ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες και μεταφέρθηκαν συνολικά 2250 οχήματα, εκ των οποίων 1920 αυτοκίνητα και 330 μοτοσυκλέτες, ως επίσης και 300 ποδήλατα.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη πάνω στο πλοίο, ανέφερε ότι “από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, έθεσα την θαλάσσια επιβατική σύνδεση ψηλά στις προτεραιότητες της γιατί και ο περισσότερος κόσμος ρωτούσε πότε θα ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα της για την επιτυχία της δεύτερης σεζόν δρομολογίων της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, η οποία ήδη έφτασε περί τις 7 χιλιάδες κρατήσεις και αναμένεται να ξεπεράσει την περσινή.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παράσχης (νέος πρόεδρος ΣΕΤΕ): Το 2023 θα ξεπεραστούν οι αφίξεις και τα έσοδα του 2019 (pics)

Τα πρώτα γκάλοπ στο φως και το tv face control του ΠΑΣΟΚ, η επιστροφή Δ. Καλλιτσάντση, ο Σωκράτης στην αεροπορία και μια υπουργός στην Καρέλιας

Τα SOS για όσους θέλουν να υποβάλουν «διορθωτικές» φορολογικές δηλώσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ