Με τιμές ζώνης  που ξεκινούν από 3.250 ευρώ ανά τ.μ. και φθάνουν μέχρι και τα 8.000 ευρώ ανά τ.μ. θα φορολογούνται τα ακίνητα που θα χτισθούν στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, που σήμερα βρίσκεται εκτός αντικειμενικών.

Το project, στα 6.200.000 τ.µ. του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, θα αλλάξει την όψη της «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με ένα καινοτόμο και εντυπωσιακό πολεοδομικό σχεδιασμό. Όμως εξίσου «εντυπωσιακή» θα είναι και η φορολόγηση στα σπίτια, τα γραφεία τα καταστήματα κ.λπ., που θα χτισθούν σταδιακά και σε όλη την έκταση του έργου από τις παρυφές του Υμηττού έως τον Άλιμο την Αργυρούπολη και την Γλυφάδα. Φορολόγηση, που θα βασιστεί πάνω στις αντικειμενικές αξίες που σήμερα δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τις τιμές αυτές που οριστικοποίησε το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάσει το newmoney.gr οι οποίες περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ με τις νέες τιμές ζώνης που θα ισχύσουν «στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου».

Ειδικότερα, η περιοχή, πέριξ της λεωφόρου Ποσειδώνος επιμερίζεται σε 13 ζώνες με τιμές που να κυμαίνονται στην περιοχή των 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, αν και σε ορισμένα σημεία η αξία φτάνει τα 6.000 και τα 8.000 ευρώ (βλ. συνημμένο πίνακα).

Με αυτές τις τιμές θα προσδιοριστούν, ακολούθως, οι αντικειμενικές αξίες βάσει των οποίων θα επιβληθεί ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι 15 φόροι που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα επηρεάζονται:

• το τεκμήριο κατοικίας ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή και κατ’ επέκταση το τεκμαρτό εισόδημα,
• τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ μέσω λογαριασμών ΔΕΗ),
• οι φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών ακινήτων,
• το τέλος εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο,
• πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων,
• εισφορές σε γη και χρήμα για ένταξη στο σχέδιο πόλης και
• το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποιούμενης κατοικίας.

Με αυτές τις τιμές θα καταβληθεί αρχικά ο ΕΝΦΙΑ από την Lamda Development και μελλοντικά από όσους αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή (Marina Towers κ.λπ.) που προσδιορίζεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

 

Διαβάστε ακόμη:

Wall Street: Αγωνία για το ύψος του πληθωρισμού – Το κρίσιμο στοιχείο για τους αναλυτές

Ανδρουλάκης: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί – Να σταλεί ο φάκελος στην Επιτροπή Διαφάνειας

Η κρίση γεννάει κροίσους στη Ναυτιλία