search icon

Οικονομία

Airbnb: Πώς να διαθέσετε το ακίνητό σας – Πώς θα αποφύγετε το πρόστιμο (οδηγός)

Στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μπορεί κανείς να καταχωρήσει το εκμισθούμενο ακίνητο στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διάθεση ακινήτων μέσω Airbnb ή άλλων ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης παρέχει η ΑΑΔΕ, με έναν νέο αναλυτικό οδηγό.

Στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μπορεί κανείς να καταχωρήσει το εκμισθούμενο ακίνητο στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, καθώς επίσης και να υποβάλει τη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι έχουν τις εξής υποχρεώσεις:

Οι προθεσμίες

Τα πρόστιμα

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπιστούν χωρίς να έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων της ΑΑΔΕ και χωρίς να έχουν ΑΜΑ, αντιμετωπίζουν επιβολή προστίμου που ξεκινά από 5.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 20.000 ευρώ.

Επίσης, κάθε ιδιοκτήτης με ακίνητο σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να δηλώνει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου που θα λάβει από την ΑΑΔΕ στο υποχρεωτικό ειδικό πεδίο της πλατφόρμας με την οποία συνεργάζεται, δηλαδή Airbnb, Booking.com, Expedia.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τις Airbnb, Booking.com και VRBO του Ομίλου της Expedia, σχετικά με τη συμμόρφωση κατά τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης που τηρείται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Το πρωτόκολλο

Η διαδικασία αναλυτικά

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

Διαβάστε ακόμη

Δικηγόροι: Eπιδότηση έως 2.000 ευρώ – Ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κώστας Σάκκαρης: Η Αγγελική, η Μαρία και η Victory

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλλονται στο Taxisnet – Η διαδικασία

Exit mobile version