«Έχουμε γίνει όλοι χρηματιστές, παρακολουθούμε κάθε μέρα την διακύμανση των τιμών για να δούμε πού θα μας ξημερώσει. Οι τιμές στα προϊόντα μας δεν έχουν αλλάξει, όμως περιμένουμε κι εμείς να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τα σιτηρά που είναι βασική πρώτη ύλη για την δουλειά μας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Ελισάβετ Κουκουμέρια.

  • Δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας διαβεβαίωσε, θα έχουμε όμως πρόβλημα ακρίβειας, γιατί οι τιμές όλων των προϊόντων που χρησιμοποιούμε θα εκτοξευτούν κι άλλο, είπε.

Έχουμε γίνει όλοι χρηματιστές, παρακολουθούμε κάθε μέρα την διακύμανση των τιμών για να δούμε πού θα μας ξημερώσει.

  • Τα αρτοποιεία που ήδη μέχρι σήμερα έχουν κλείσει έφτασαν τα 215. Πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υπάρχουν οικογένειες, είπε.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ένα επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό σήμερα. Είναι ένα τρικ που σε βάθος χρόνου δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ,είπε.

Περιλαμβάνει το ψωμί το συσκευασμένο και το τυποποιημένο, όχι το φρέσκο. Ο κόσμος όμως επιλέγει το φρέσκο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο και ποιοτικότερο, τόνισε.

  • Ο έλεγχος των τιμών και της ακρίβειας θα έπρεπε να γίνεται στην πηγή και όχι στο ράφι, τόνισε.
  • Σήμερα αγοράζουμε το αλεύρι 65 με 68 λεπτά το κιλό, όταν πριν από ένα χρόνο η τιμή του ήταν 35 λεπτά το κιλό, είπε.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι ευχές για το Dark, η Amazon στο Κορωπί, ο Ρόκας και η Lamda, ο όμιλος Μήτση πιάνει λιμάνι και η ΤΕΡΝΑ… βγάζει μάτια 

Με τρακτέρ και drone στα χωράφια: Η ελληνική start-up που βελτιώνει την αγροτική παραγωγή (pics)