Το άλλοτε «στρατηγείο» των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη βγαίνει στο σφυρί τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, η έκταση των 30 στρεμμάτων με το κτιριακό συγκρότημα των 4.110 τ.μ. που ανήκε στην Demco έχουν προγραμματιστεί να βγουν μέσω 7 πλειστηριασμών στις 28 Μαρτίου 2024, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή εκκίνησης 7,71 εκατ. ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της Δέμκο Επενδυτική και Εμπορική Α.Ε., που αποτέλεσε τον βασικό βραχίονα των πολύπλευρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δ. Κοντομηνά και έρχονται να προστεθούν σε αρκετούς που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν για δεκάδες, υψηλής αξίας, περιουσιακά στοιχεία του.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, το οποίο ποσό αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ τα ακίνητα βαρύνονται με δεκάδες προσημειώσεις και υποθήκες.

Η μεγάλη έκταση και το κτιριακό συγκρότημα βρίσκονται στη ΒΙΟΠΑ Παλλήνης στη θέση «Βακαλόπουλο» («Πέτσα), ενώ το ενιαίο οικόπεδο έχει προκύψει από τη συνένωση μικρότερων όμορων οικοπέδων. Στους 8 πλειστηριασμούς θα βγουν ειδικότερα:

-Ένα γήπεδο, (αγροτικό ακίνητο), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεως, κατά τον τίτλο κτήσεως, κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης, 1.396,45 τ.μ.

-Ένα γήπεδο (αγρού κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως, εκτάσεως 1.431,45 τ.μ.

-Ένα γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως 827,55 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, 629 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, (αγροτεμάχιο κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως, 3.027,25 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως 2.005,50 τ.μ.

-Ένα γήπεδο, άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως 20.232,23 τ.μ. επί του οποίου έχουν ανεγερθεί κτίρια επαγγελματικής στέγης (παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και παραγωγής ήχου και εικόνας και γραφείων), μεταλλικά.

Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει πέντε κτίρια (ΚΤ.1, ΚΤ.2, ΚΤ.3, ΚΤ.6 και Υ/Σ) και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις. Οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν: Α) χώρους τηλεοπτικών – κινηματογραφικών παραγωγών, Β) γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους των παραγωγών, Γ) χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και Δ) αποθηκευτικούς χώρους. Ακριβώς στην είσοδο του συγκροτήματος, βρίσκεται και φυλάκιο με προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικά:

Α) ΚΤΙΡΙΟ 1: αποτελεί ισόγειο κτίσμα παραγωγής και γραφείων συνολικής επιφανείας 1.784,35 τ.μ. Είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό σκελετό, ο οποίος εδράζεται σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η οροφή του είναι μεταλλική θολωτή. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες. Το κτίριο αποτελείται από δύο πτέρυγες οι οποίες διαχωρίζονται από ένα αίθριο χώρο. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στην ανατολική όψη του κτιρίου και είναι διαμορφωμένη με δίφυλλη πυράντοχη θύρα.

Β) ΚΤΙΡΙΟ 2: αποτελεί διώροφο κτίριο με α) ισόγειο επιφανείας 423,15 τ.μ. και β) 1ο όροφο επιφανείας 466,95 τ.μ., και περιλαμβάνει χώρους παραγωγής και γραφεία. Διαθέτει όμοιες τεχνικές προδιαγραφές με το Κτίριο 1, ενώ την κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετεί μεταλλικό κλιμακοστάσιο. Τα ΚΤΙΡΙΟ 1 και ΚΤΙΡΙΟ 2 διαθέτουν διάδρομο σύνδεσης μεταξύ τους σύμφωνα με την άδεια, ο οποίος όμως πλέον είναι κλειστός και δε χρησιμοποιείται.

Γ) ΚΤΙΡΙΟ 3: ισόγειο κτίσμα επιφανείας 224,10 τ.μ., που αποτελείται από προκατασκευασμένους ενοποιημένους οικίσκους. Οι εσωτερικές διαμορφώσεις είναι αντίστοιχες του κτιρίου 2.

Δ) ΚΤΙΡΙΟ 6: πρόκειται για νέο διώροφο κτίσμα με α) ισόγειο 574,95 τ.μ. και β) 1ο όροφο 519,70 τ.μ. και δώμα με χώρο παραγωγικής διαδικασίας και γραφείων. Κατά την αυτοψία και κατά την Έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι λαμβάνουν χώρα οικοδομικές εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης, με δαπάνη και επιμέλεια της μισθώτριας εταιρείας. Είναι κατασκευασμένο από σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, η κάθετη επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετείται από έναν ανελκυστήρα και ένα εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ενώ έχει κατασκευαστεί και εξωτερικό μεταλλικό κλιμακοστάσιο κινδύνου στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Ε) Η/Μ Εγκαταστάσεις: Μέρος του συγκροτήματος αποτελεί επίσης το ισόγειο κτίσμα (Υ/Σ) για τη στέγαση του Υποσταθμού μέσης τάσης και του Ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους που υποστηρίζει την αδιάλειπτη τροφοδοσία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Γενικά, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, διαπιστώθηκε ότι το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση συντήρησης

Σημειώνεται ότι μισθώτρια του συγκροτήματος κατά το παρελθόν ήταν η «Aplha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.», η οποία υποκαταστάθηκε στη συνέχεια από την “Green Pixel Productions” που πλέον το έχει μισθώσει μέχρι τις 30.06.2055.

Διαβάστε ακόμη

1ο Growthfund Summit: Μοχλός ανάπτυξης το Χρηματιστήριο, αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς και το 2024 (pics)

Nvidia: Σχεδιάζει οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης στην «πεινασμένη» για τεχνολογία Ιαπωνία

Ένας χρόνος από την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου – Πώς και γιατί απέτυχε

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ