Οικονομία

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι στους κερδισμένους της επόμενης μέρας»

  • Στέλιος Μορφίδης


Τους λόγους για τους οποίους σήμερα η Ελλάδα είναι σε μία ευνοϊκή θέση να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να λάβει ανοδική ώθηση εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα ώστε αφενός να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος και αφετέρου, με οδηγό το μοντέλο που προτείνει η «ομάδα Πισσαρίδη», να «πιάσουμε την παγκόσμια τάση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος κατά την τοποθέτηση του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία.

«Σήμερα η ελληνική οικονομία διέρχεται μία κρίσιμη καμπή», σημείωσε ο κ. Παπαλεξόπουλος. «Διαχειριζόμαστε μία ύπουλη πανδημία με μεγάλο κόστος τόσο σε ανθρώπους, όσο και στην οικονομία», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος. «Η επόμενη μέρα ειναι ήδη ορατή και πιθανότατα να έλθει ακόμα πιο σύντομα απ’ ότι περιμένουμε», σημείωσε σχετικά.

Υπογραμμίζοντας ότι αφενός προτεραιότητα αποτελεί η επιτυχής διαχείριση της σημερινής κρίσης, ο κ. Παπαλεξόπουλος απαρρίθμησε και τους λόγους για τους οποίους σήμερα η Ελλάδα είναι σε μία ευνοϊκή θέση να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να λάβει ανοδική ώθηση.

«Δειλά δειλά αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνεται, το green deal της ΕΕ δίνει επίσης μία μεγάλη στην ευκαιρία στη χώρα μας, και επίσης οι επενδύσεις αυξάνονται απ’ τα πολύ χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν», τόνισε. Επιπρόσθετα το brand της Ελλάδας ενδυναμώνεται δημιουργώντας θετικούς συνειρμούς ενώ ήδη οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο που υπήρξαν ποτέ και σε επενδυτικό και οικονομικό επίπεδο. Σχέσεις, που όπως είπε πρέπει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο με τη νέα διακυβέρνηση στις ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι στους κερδισμένους της επόμενης μέρας», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Κάλεσε δε τις επιχειρήσεις να είναι πιο κοντά στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Στην τελευταία στάθηκε ιδιαίτερα ζητώντας για ακόμα μία φορά σύνδεση της με την αγορά. Κάτι που θα βοηθήσει τελικά και στην καινοτομία.

Διαβάστε ακόμη: 

ΥΠΟΙΚ: Παράταση για να πληρωθεί Δεκέμβριο και η δόση Νοεμβρίου

VW: «Τρίζει η καρέκλα» του CEO – Γιατί ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών

Εμβόλιο κορωνοϊού: Pfizer και BionNTech ζητούν έγκριση από την Ε.Ε. – Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση