search icon

Οικονομία

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους – Οι δηλώσεις Βρούτση (vid)

Δεκάδες εργαζόμενοι αναμένουν το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί εντός του μήνα

Εντός του τρέχοντος μήνα θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, και συγκεκριμένα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, σε πρωϊνή εκπομπή του OPEN. 

Δεκάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, θα λάβουν το πολυπόθητο δώρο Χριστουγέννων. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τις σημερινές του δηλώσεις επεσήμανε ότι τα 534 ευρώ είναι ο κανόνας της αποζημίωσης στις αναστολές εργασίας και ότι τα 800 ευρώ του Νοεμβρίου ήταν η εξαίρεση και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια με νύχια και με δόντια να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας. Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων αλλά αύξηση αυτών.

Διαβάστε περισσότερα:

ΧΑ: Άνω των 760 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες οδηγό

Κίνδυνος να αποχαρακτηριστούν ελληνικά λιμάνια ως Πύλες Εισόδου στη χώρα

ΤΙΤΑΝ: «Βλέπει» ισχυρή ζήτηση στην Ελλάδα το 2021 λόγω εκκίνησης μεγάλων έργων

Exit mobile version